Paul McCartney og Ringo Starr deltok på Microsofts pressekonferanse for å snakke om det kommende Beatles-spillet.

Microsoft LEGGER LISTA HØYT

Microsoft la lista høyt med Paul McCartney, Ringo Starr og Steven Spielberg på scenen. De to beatlene ble mottatt med stående ovasjoner på The Galen Center.

– Jeg trodde jeg skulle bli gjenskapt som en android, sier Ringo Starr spøkefullt.

Selskapet utvider satsingen på Xbox 360 med underholdning og sosiale nettverk. Norden er blant områdene som vår klikkevideo (video ondemand) i full HD 1080p. Det ble ikke sagt noe om hvilke samarbeidspartnere Microsoft har, men på pressekonferansen ble det vist klipp fra blant annet Batman: Dark Knight, Hannah Montana og Heroes.

De sosiale nettsamfunnene Last.fm, Facebook og Twitter kommer i Xbox 360-versjoner. Facebook-profilen kan kobles til Xbox Live-profilen, noe som skal gjøre det enklere å holde styr på vennene uansett system.

Microsoft skrøt også av at MetalGear Solid omsider kommer til Xbox 360. Den nye spillet heter MetalGear Solid: Rising.

Nå er Xbox 360 komplett

– Med MetalGear Solid på Xbox 360 kan vi endelig si at plattformen er komplett, sier Xbox-sjef Don Mattrick.

De store nyhetene var imidlertid et slags kamera som registrerer spillerens bevegelser, kalt Project Natal. Under demonstrasjonen ble det blant annet vist racing, rullebrett og kunnskapsprøver. Det mest imponerende var hvordan systemet leser av spillerens sinnsstemning gjennom stemmeleie og ansiktsuttrykk. Dette ble demonstrert gjennom en samtale med en digital gutt ved navn Milo som ville ha hjelp med leksene. Steven Spielberg ble invitert på scenen for å snakke om Project Natal.

– Ved å gjøre teknologien usynlig gjør vi den tilgjengelig for alle. Dette er like stort som da kinoen gikk over til Cinemascope og senere Imax. Dette kan være et paradigmeskifte for fortellende og sosial interaksjon. Det handler ikke om å finne opp hjulet på nytt, men å avskaffe det, sier Spielberg.

Microsofts kontroller med stemmesensor, under navnet Project Natal, fikk bare et fåtall utvalgte teste bak lukkede dører på Microsofts stand.
Steven Spielberg var flankert av tunge livvakter der han nysgjerrig vandret rundt på messen.
Til toppen