Miele vil tilby pyrolyse-teknologi på alle sine stekeovner – også basismodellene.

Miele har tro på pyrolyse

– Vi tror selvrensende pyrolyse-ovner raskt vil bli minst like vanlig som induksjon er nå.

I følge produktansvarlig Hilde Hovengen i Miele AS er selvrensende pyrolyse-ovner den store nyheten i år.

– En pyrolyse-stekeovn er en selvrensende ovn. Rensingen skjer via en egen funksjon som sørger for at ovnen varmes opp til cirka 500 grader, så alt av smuss, fett og matrester på innsiden brenner opp. Det skjer en kontrollert forbrenning inne i ovnen hvor det er lite oksygen, så man i etterkant enkelt kan børste ut restene som kullstøv. Operasjonen er rask, enkel og smertefri og gjør at ovnen alltid er hygienisk, tiltalende og klar for nye kokkeutfoldelser. Ikke bare unngår man tungvint, vanskelig og tidkrevende rengjøring. En annen viktig fordel med pyrolyse-teknologien er at man unngår bruk av rengjøringsmidler og kjemikalier, sier Hovengen i en pressemelding.

Miele vil nå tilby pyrolyse-teknologi på en rekke av sine nye stekeovner.

I bred skala

– Denne teknologien er allerede blitt meget populær i flere andre europeiske land, ikke minst i Frankrike. Miele mener tiden nå er moden for å introdusere pyrolyse-stekeovner i bredere skala her i Norge, og er sikre på at disse raskt vil bli minst like utbredt som induksjonstopper er i dag, sier Hovengen.

Selv om denne type teknologi er forholdsvis ny på kjøkkenet, er selve pyrolyse-prosessen et gammelt prinsipp som har vært kjent i mer enn tusen år. Så tidlig som i middelalderen benyttet man teknikken ved fremstillingen av trekull.

– Med Mieles pyrolyse-stekeovner trenger du imidlertid ikke å sette deg inn i prosessen. Ovnene gir selv beskjed på displayet når de bør rengjøres innvending. Alt du behøver å gjøre er å trykke på en knapp som starter pyrolyse-programmet, sier Hovengen.

Varigheten på selve pyrolyse-prosessen er avhengig av hvor skitten stekeovnen er innvending, og programmet skal regulere dette automatisk.

– Til tross for den høye temperaturen er prosessen svært sikker, ettersom ovnsdøren låses automatisk når prosessen starter, sier Hovengen.

– En annen viktig fordel med pyrolyse-teknologien er at man unngår bruk av rengjøringsmidler og kjemikalier, sier Hilde Hovengen i Miele AS.
Til toppen