Mieles frittstående kaffemaskin CM 5 kommer i hvit og sort, og bygger på erfaringene selskapet har fra de integrerte modellene. Pris: 12.000,-

MIELE MED FRITTSTÅENDE KAFFEMASKIN

– Miele blir neppe noen stor leverandør av småelektriske produkter. Vår frittstående kaffemaskin er en videreutvikling av våre integrerte.

På IFA ble Mieles første frittstående kaffemaskin, CM 5, lansert. Maskinen kom i norske butikker på nyåret.

– Det var vi som kom med den første integrerte kaffemaskinen. Dette har vært en stor suksess for oss gjennom flere år, men vi har sett at det er flere kunder som har ønsket seg en Miele kaffemaskin – men som ikke har hatt plass i kjøkkeninnredningen, sier administrerende direktør Dag Steenfeldt-Foss i Miele AS.

CM 5koster 12.000 kroner. Produktsjef Stian Normann-Arvesen sier maskinen bygger på erfaringene selskapet har fra de integrerte modellene.

– Man kan med denne maskinen nyte fem kopper kaffe hver dag i 20 år.

– Maskinen har ikke en egen melkebeholder som mange konkurrenter har?

Mange redd for sur melk

– De som er veldig glad i kaffe og bruker penger på en kaffemaskin ønsker å kunne justere melken selv. De som bare vil ha en rask kaffekopp og ønsker en løsning der de trykker på cappuccino-knappen, kjøper gjerne enklere modeller som bruker kapsler med melkepulver eller et helautomatisk system. Vårt separate system kan enkelt tas av, demonteres og skylles under springen. Det er også en fordel at man kan putte slangen direkte i melkekartongen – i stedet for å bruke en separat beholder. Jeg tror 99 prosent av alle kaffemaskiner ute hos folket ikke brukes til å lage melkebaserte kaffedrikker fordi folk er redd for at melken i systemet skal surne, sier Normann-Arvesen.

Når det gjelder de integrerte kaffemaskinene har Miele modeller både for kaffebønner og Nespressos kapsler. Steenfeldt-Foss sier salget har hatt en klar dreining mot maskinene som bruker bønner i løs vekt.

– Årsaken er kanskje at de som kjøper såpass kostbare maskiner er skeptiske til å binde seg til kaffe fra én leverandør, sier han.

– Er det aktuelt for Miele å komme med enklere og rimeligere kaffemaskiner eller –traktere?

– Vi er først og fremst leverandør av store hvitevarer. Unntakene har vært støvsugere og den nye kaffemaskinen. Jeg tror ikke vi blir noen stor leverandør av småelektriske produkter. Det kan være vi kommer med noe relatert til de andre produktseriene våre, vi ser for eksempel på om vi kan finne på noe til vaskerommet, sier Steenfeldt-Foss og smiler hemmelighetsfullt.

CM 5 har et separat system for melkeskumming, som kan tas av, demonteres og skylles under springen.
Samtlige av funksjonene til CM 5 velges via tekstdisplayet på toppen.
Til toppen