Frode Gretland (t. v.) og Peter Skattenborg i Doro Nordic AB viste på minimessen under arrangementet Årets julegaver sine mobiltelefoner med store taster og skjerm i serien Care Electronics. Foto: Tore Skaar.

Mobiltelefoner FOR ELEKTRONIKKVEGRERE

Et av satsningsområdene til Doro Norge er mobiltelefoner spesialkonstruert for eldre og folk med vegring for vanskelige teknologiske løsninger.

Doro Norge har sett behovet for spesiallagede mobiltelefoner tilpasset eldre brukere og folk med teknologivegring. I den siste tiden og spesielt på utstillingen i forbindelse med Årets julegaver har Doro markedsført telefoner i serien Care Electronics.

– Selv om mange av den eldre garde er ivrige mobilbrukere finnes det fortsatt mange som vegrer seg for å ta i bruk ny teknologi og avanserte brukeregenskaper som det er i en moderne mobiltelefon. Kanskje oppleves tastene som små og menyvalgene vanskelige. Kan hende er teknologi rett og slett skremmende for mange, sier salgssjef Frode Gretland i Doro Norge.

Han legger vekt på at det fortsatt er stor forskjell på hvordan yngre og eldre generasjoner benytter seg av teknologi og de mange løsningene mobiltelefonen byr på. Gretland mener at disse telefonene er en meget ideell julegave til mange.

Fire modeller

Serien Care Electronics består av fire ulike modeller. HandleEasy 330 GSM kan ta i mot og sende SMS. Den har lettlest fargeskjerm og stort og tydelig tastatur. Nødsamtale opprettes gjennom et enkelt tastetrykk. Modell 330 har innebygd lommelykt og FM-radio. Den har også vibrasjonssignal og høyttalerfunksjon. Pris: 1.400,-.

Modell HandleEasy 328 GSM har også lettlest display og stort tastatur. Den kan lagre opptil 100 navn og nummer og har fire programmerbare hurtigtaster. Modellen kan motta men ikke sende tekstmeldinger. Kabinettet har materiale med soft tuch-belegg som skal gjøre den lett å holde. Pris: 1.300,-

HandleEasy 326 GSM passer for de som ønsker seg en enkel mobiltelefon med de mest nødvendige funksjonene. Kamera og spill er fjernet, og den har ikke sms-funkjonalitet. Forhåndsprogrammering av fire hurtigtaster. Pris: 1.100,-

Den aller enkleste modellen heter HandlePlus 324 GSM.

– Denne telefonen har blitt omtalt som verdens enkleste og har kun syv taster, hvor av fem kan forhåndsprogrammeres med de telefonnummerne brukeren har mest bruk for, forteller Gretland.

Pris: 1.200,-

HandleEasy 330 GSM.
HandleEasy 328 GSM.
HandleEasy 326 GSM.
HandlePlus 324 GSM.
Til toppen