Salgsdirektør Christian Handeland (t.v.) og adm. direktør Erik Z. Børresen lanserer Viasat+ og den nye sportskanalen Viasat SportN, som skal vise veivalget videre for programdistributøren.

– Muligheter for handlerne

– Det er viktig at handlerne nå ser de store mulighetene dette gir for å selge nye tjenester og tilleggsmuligheter til tradisjonelt abonnement.

Det sier adm. direktør Erik Z. Børresen i Viasat AS. ”Vi vil ta kontroll over TV-kvelden”, sier selskapet og lanserer sin nye tjeneste Viasat+ i markedet. Samtidig kommer den første rene norske sportskanalen SportN i samarbeid med NRK. Sportskanalen er på lufta 18. november, som den første helnorske sportskanalen. Dette er et samarbeid med NRK, og blir en betal-TV-kanal. Fra før har Viasat kanalen Sport 1, men her er det samsending med Sverige.

– Vi vil utnytte vårt eierselskap MTGs sportsrettigheter og spesielt NRKs styrke på vinteridrett, sier adm. direktør Erik Z. Børresen i Viasat AS. Han forteller at SportN er 100 prosent eid av MTG, men NRK har opsjon på å gå inn som medeier. Børresen legger vekt på at avtalen mellom NRK og Viasat er et ledd i et strategisk og langsiktig samarbeid på sportsområdet mellom de to medieselskapene.

Helårskanal

SportN skal sende en blanding av sommer- og vinteridretter og blir en helårskanal. Samarbeidspartnerne vil også tilby en blanding av lokale, nasjonale og internasjonale rettigheter og arrangementer. Kanalen vil erstatte Viasat Sport 1, som blir en ren svensk kanal. SportN blir tilgjengelig i kabelnett, gjennom Internett, på Viasats satellittplattform og i det fremtidige digitale bakkenettet.

NRK er blant annet pålagt av EBU å viderelisensiere deler av rettighetene fra OL i Torino. Dette vil bli samlet på SportN, slik at den blir den tredje OL-kanalen ved siden av NRK1 og NRK2. NRK på sin side får tilgang til deler av de rettighetene som MTG sitter på i dag, blant annet internasjonal fotball som sikrer tippekampen på NRK1. Avtalen muliggjør også en gjensidig utveksling av andre idretter og arrangementer.

– Vår vei videre

– Viasat+, som ble lansert i oktober, skal promotere Viasat som innholdsleverandør og vise vårt veivalg videre i multimedieverdenen, sier salgsdirektør Christian Handeland. Han legger vekt på nye muligheter med det han karakteriserer som underholdning på seernes vilkår.

Sentralt i den nye tjenesten er den kombinerte satellittmottakeren og PVR-boksen (personlig videoopptaker) i én og samme enhet.

– Boksen for Viasat+ har samme egenskaper og system som BSkyB bruker i Storbritannia. Den er integrert med 7-døgns elektronisk programguide (EPG), som gjør det mulig for seerne å spille inn, planlegge og velge kanaler ved hjelp av en ny fjernkontroll. Vi legger stor vekt på enkel funksjonalitet, sier Handeland.

PVR-boksen er laget spesifikt for Viasat+-abonnementet og har harddisk på 160 GB som gir rundt 60 timers opptak. Boksens doble mottakere gjør det mulig å se på et program samtidig som man spiller inn to andre programmer. Seerne kan også pause, spole tilbake midt under direktesendinger – samt enkelt spille inn hele TV-serier eller ulike programmer i en valgt sjanger. Ved lanseringstidspunktet koster boksen i underkant av 4000 kroner.

Tvillingkort

Lanseringen av Viasat+ er også en plattform for ytterligere teknologier, inklusive fremtidige sendinger med Dolby Digital Surround Sound og HDTV. Viasat+ er allerede tilgjengelig i Danmark, og vil bli lansert i Sverige samtidig som i Norge. For 99 kroner ekstra per måned er Viasat+ tilgjengelig for Viasats Gull-abonnenter. Handeland opplyser at Viasat vil tilby tvillingkort til abonnenter som har tradisjonelt Viasat-abonnement og i tillegg vil ha plussabonnementet med PVR-boksen.

– Det er viktig at handlerne nå ser de store mulighetene dette gir for å selge nye tjenester og tilleggsmuligheter til tradisjonelt abonnement, sier Børresen. Han opplyser at de nye boksene vil bli distribuert gjennom elektronikkfaghandelen.

Viasats TV-tilbud via bredbånd vokser, og det er nå også tilgjengelig via ADSL. Samtidig er det planer om å starte tilbud av TV-kanaler i til 3G mobilnett.

Til toppen