Administrerende direktør Roger Bakke i TeleD AS med seniortelefonen BB200 og Freeway F-510 for robust bruk. I bakgrunnen utstillingen til veskeleverandøren Orkio. Foto: Stian Sønsteng

NORSKE MOBILNYHETER FRA SIMONSEN

Se, en norsk mobiltelefonprodusent! Larvik-firmaet TeleD var representert i Barcelona med telefonnyheter fra Simonsen.

– Simonsen Freeway F510 har vi utviklet i nært samarbeid med den kinesiske fabrikken. Vår produktsjef Ole Jakob Eriksrød har arbeidet med denne i godt over et år, og vi retter oss med denne mot håndverkere og andre som trenger en terminal som tåler en trøkk. Den har militærgodkjenning, tåler vann og fall på to meter på et betonggulv. Dessuten har den plass til to SIM-kort. Dette er nyttig på reise i utlandet hvis man ønsker å bruke et lokalt abonnement, eller man kan skille jobb- og fritidsbruk her hjemme – noe som er en fordel overfor skattemyndighetene. I tillegg har Freeway F510 en skikkelig walkietalkie på 446-båndet, med åtte kanaler, sier administrerende direktør Roger Bakke i TeleD.

TeleD har sitt utspring i MTU Gruppen, som for et par år siden gikk konkurs. Tidligere eier og fire medarbeidere kjøpte selskapet fra konkursboet, og det er i dag 21 ansatte i konsernet.

– I Larvik sitter den norske salgsavdelingen, hovedadministrasjonen og avdelingen for produktutvikling. De fleste ansatte er i Kungsbacka i Sverige, hos datterselskapet MTU Distribution AB som tar hånd om sentrallageret vårt for hele Norden, sier Bakke.

Distributør og produsent

TeleD sitter på rettighetene til Simonsen-navnet. En annen nyhet med dette merket er seniortelefonen BB200, som i følge Bakke også retter seg mot hjemmemarkedet og dem som ikke lenger har fasttelefon.

– Nettoperatørene tilbyr portering av hjemmenummeret til SIM-kort, dermed kan denne brukes som en tradisjonell bordtelefon. Prisen er på rundt 1.250, og før jul solgte vi 6.000 telefoner i en kampanje i Finland. Nå begynner salget også i Norge, Danmark og Sverige, sier Bakke.

Bordtelefonen Simonsen S310 har vært i handelen en stund. Prisen er 1.500 kroner, og selskapet har solgt over 12.000 enheter av denne.

– Dette er en enkel GSM-telefon med SIM-kortleser og rundstrålende antenne som gir langt bedre dekning. Selv i Oslo sliter folk med dekningen på kontoret, sier Bakke.

Vi møter ham på Mobile World Congress i Barcelona hos veskeprodusenten Orkio, som TeleD har skandinavisk agentur for.

– Dette er et spennende designmerke med vesker til mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner og kameraer, sier Bakke.

TeleD er både distributør og produsent. I tillegg til Simonsen-telefonene produserer de ladekabler, deksler til Iphone og annet mobiltilbehør.

– Går man inn i en telekombutikk i Norden finner man et godt utvalgt av våre produkter, under merket M-Collection. Intensjonen vår er å ha gode priser i markedet, både for forhandlere og sluttkunder, og hos oss skal man få kjøpt alt på ett sted, sier Bakke.

Simonsen Freeway F-510
Med Simonsen BB-200 følger det med ladestasjon.
GSM-bordtelefonenSimonsen S-310.
Blåtannhodesett i M-Collection.
TeleDsmest solgte mobilveske, i M-Collection.
Noen av vårens nyheter innen mobilvesker fra Orkio.
Til toppen