NRK KLASSISK BLIR HELDIGITAL

NRK får avvikle FM-distribusjonen av NRK Klassisk. Dette blir sett på som et løft for digitaliseringsprosessen av radio i Norge.

– Foreningen Digitalradio Norge er glad for at kulturministeren nå gjør NRK Klassisk til en heldigital radiokanal. Dette er et viktig og riktig steg i retning av å digitalisere radiomediet, sier Live Kaldestad, daglig leder i Digitalradio Norge.Fra juli neste år må alle som vil høre på NRK Klassisk lytte til kanalen på en DAB digitalradio eller på en av de andre digitale multimedieplattformene. Som en følge av at NRK Klassisk blir heldigital, frigjøres det fra 1. juli ekstra sendeplass på FM-båndet. Dette vil gi nye sendeflater for opptil 12 lokalradiokanaler. Kampen om konsesjonene har pågått lenge, og Kultur- og kirkedepartementet har mottatt mange klager på Medietilsynets tildelingsvedtak. 20 av konsesjonsområdene blir nå lyst ut på nytt.

Årets konsesjonsrunde for lokalradio synliggjør den store svakheten ved FM. Det er flere som ønsker å sende radio i Norge enn det er plass til i det analoge sendenettet. Samtidig er det mye ledig kapasitet i det digitale radionettet.

– Dette understreker behovet for å få fortgang i digitaliseringsprosessen. Resultatet vil bli større plass, flere kanaler og ikke minst et langt bedre radiotilbud for alle norske lyttere, sier Kaldestad.

Til toppen