Produktsjef Kristin Alnes og kategorisjef Elle Vrålstad viser en av de nye HP 210-modellene med sommerfuglskjerm.

NYE MINI-PCER FRA HP

HP lanserer nå tre nye modellserier av bærbare datamaskiner med berøringsskjerm. Dette skal være neste generasjons Mininote-produkter.

De tre modellseriene heter HP Mini 210, HP Touch Smart tm2, og HP G-serie. Mini 210-produktene blir betegnet som siste generasjons Mininote. Her kommer også en spesialutgave med design som skal være attraktivt for kvinner. Tm2 er fjerde generasjon minidatamaskiner med berøringsskjerm. G-serien er navnet på en serie rimelige modeller.

Salgsdirektør Amund Hamre forteller at HPs andel av datamarkedet i Norge ligger på cirka 30 prosent, og det var en liten vekst i totalmarkedet fra 2008 til 2009.

– Vi har tapt litt på forbrukermarkedet og har lagt opp til at 2010 blir et tøft år, sier Hamre.

Mini 210

Denne maskinen kommer i fargene rød, blå, sølv og svart. Modellen har rammeløs skjerm og tastatur av typen Island Style, som betyr at hver tast har en egen spalte i sjassiet. Tykkelsen på maskinen er under 2,5 centimeter og vekten 1,5 kilo. Prosessoren er av type Intel Atom som blant annet skal gi lang batterilevetid i forhold til de tidligere modeller i 200-serien. Batteritiden er 9,5 timer per lading. Internminnet er 1 GB og hardisken 250 GB. Windows 7 er lagt inn i maskinen som standard. Pris er i underkant av 3.000 kroner. Med maskinen kommer også en omfattende programvarepakke som blant annet inneholder HP Quick Web som skal gi meget rask starttid og kort tilgang til meldinger, internettoppkopling, musikk og bilder. Maskinen kommer også i en spesialutgave kalt Mini 210 Vivienne II. Den første versjonen ble lansert sist vår som verdens første PC rettet spesielt mot kvinner. Nå er annen utgave klar. Designet er, som navnet tilsier, laget av Vivienne Tam. Temaet er sommerfugler, og det går igjen på lokket av maskinen. Denne spesialutgaven er basert på samme plattform som Mini 210. Av spesifikasjonene nevner vi at den har 2 GB internminne og 320 GB harddisk. Windows 7 Home Premium er installert. Et høykapasitetsbatteri gir 20 prosent mer batterilevetid enn et normalt tilsvarende batteri. Prisen blir i underkant av 4.000 kroner.

Touch Smart tm2

Dette er femte utgave av en av de populære modellene fra HP med berøringsskjerm. Den første kom i januar 2007. Maskinen har 2,1 tommers LED-skjerm. Internminne 512 mb. Harddisken er på 450 GB. Den har HDMI-terminal og internettkamera. Maskinen kommer i to modellvarianter, tm 2-1080 til 8.000 kroner og tm2-1090 til 9.000 kroner.

HP Mini Vivienne Tam II.
HP Mini 210.
HP Touch Smart tm2.
HP G-72.
Til toppen