Panasonic AW-HE130

Pressemelding fra Panasonic 20. november 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Fjernstyrt kamera før jul

På MonitorExpo-messen i København viste Panasonic frem et nytt, fjernstyrt kamera som blir lansert i desember.

Det nye, fjernstyrte AW-HE130-kameraet bruker én og samme LAN-kabel til strømforsyning, betjening og video i full HD.

Kameraet kan gjøre opptak i full HD via IP-overføring, og har både HD-SDI og HDMI. Det svært lysfølsomme kameraet er utstyrt med tre MOS-sensorer av typen 1/2,86, slik at man kan filme i høy kvalitet – selv i dårlige lysforhold.

Markus Naegele, produktmarkedsføringssjef hos Panasonic, sier følgende:

– HE130 er en oppfølger til det populære HE120, og kan typisk brukes til streaming av forelesninger, videokonferanser og selvsagt produksjon av virkelighets-TV og dokumentarfilm.

– Det er enkelt å betjene, og ved hjelp av en IP-styrt nettleser kan brukeren betjene kameraet fra datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen. Kameraet har ingen kjølevifte og er derfor svært stille.

– Nytt i dette kameraet er infrarød nattmodus og en digital forlenger som kan øke objektivets effektive brennvidde med 40 prosent og samtidig levere jevn videokvalitet med høy oppløsning.

Funksjonen for korrigering av bildekvaliteten muliggjør bildepresisjon. I tillegg til de tolv vanlige aksene finnes det tre hudtoneakser, som gir større nøyaktighet i hudtonen. Man kan også foreta presise innstillinger av fargetemperaturen ved hjelp av en knapp for å oppnå en fargegjengivelse som er egnet for formålet.

Det optiske bildestabiliseringssystemet (IOS) korrigerer automatisk små vibrasjoner ved blant annet åpning og lukking av dører, slik at videoopptakene blir helt stabile.

– Med teknologien PoE+ (Power over Ethernet plus) trenger kameraet kun én LAN-kabel til strømforsyning, betjening og videoutgang. Dette sparer både installasjonsomkostninger og tid, og omkostningene reduseres ytterligere med muligheten for overføring av video over IP uten bruk av en koder, sier Naegele.

Kameraet kommer i både hvit og sort og har en veiledende pris på 7800 euro, eks. VAT.

Panasonic demonstrerte også VariCam- og PX800-kameraene, som ble lansert i september, på MonitorExpo.

Powered by Labrador CMS