Produktspesialist Erik Åhsgren i LG Electronics Nordic AB demonstrerer LGs fleksible oled-TV. Foto: LG

PLAST GIR FLEKSIBEL OLED

– I og med overgangen til å bruke plast, beholder vi alle fordelene med tradisjonell oled, men skjermene er i tillegg fleksible.

Det sier PR-medarbeider Sunny Jung ved LG Display. Den enorme skjerm-fabrikken ligger i Paju, like ved grensen til Nord-Korea. LG startet produksjonen av LCD TVer i 1987, og i januar 2013 startet de masseproduksjon av store oled-TVer. LG Display produserer også skjermer til datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og monitorer, og investerer én milliard USD for å øke produksjonskapasiteten av skjermer til smarttelefoner og fleksible oled-panel.

Oled har tre lag; antirefleksfilm, oled-panelet og bakdekselet

Størst på LCD

Selskapet har 52.000 ansatte på verdensbasis, og skal være den største LCD-produsenten med 23,7 prosent av verdensmarkedet.

– IPS-teknologien er overført fra TV til mobile enheter. I 2015 fokuserer vi på oled-teknologien. Oled har tre lag; antirefleksfilm, oled-panelet og bakdekselet. LCD må kompromisse mellom bildekvalitet og design, mens oled ikke har disse begrensningene. Vårt slagord er ”oled – ingenting kan sammenlignes”, sier Jung ved LG Display.

– Oled gjengir perfekte farger fra alle betraktningsvinkler, mens de blir dårligere jo lenger ut på siden du kommer selv på de dyreste LCD-TVene. Responstiden er 8,8 sammenlignet med 6 millisekunder, sier Jung.

PR-medarbeider Sunny Jung ved LG Display.
LG mener oled (t. h.) har en stor fordel ved at panelet består av langt færre lag enn LCD.
Slik viser LG forskjellen mellom IPS-panel og tradisjonelle LCD-panel.
LG er allerede kommet til 8K-teknologi på sine skjermer.
Transparente oled-skjermerer kan brukes til å blende vinduene, eller vise informasjon slik som her.
Oversikt over LG Displays enorme fabrikk i Paju, like ved grensen til Nord-Korea.
Til toppen