Grundig DTR 8860 PVR har 2 x scart, 1 x HDMI, 2 x smartkortleser, YPbPr, Rj-45 slot for ethernett tilkopling, USB 2.0 slot, 2 x RCA audio (stereo audio), Optical S/PDIF (digital audio ut), DTS forberedt via S/PDIF utgang, antenne inn/ut.

PVR FOR KLIKKEFILM i bakkenettet

RiksTV vil utnytte ledig kapasitet i bakkenettet om natta til å laste filmer og TV-underholdning ned i mottakere med harddisk (PVR).

Noe av innholdet vil være i HD-kvalitet, og RiksTV planlegger å tilby tjenesten i løpet av første halvår 2009. Noe av innholdet vil være i HD-kvalitet.

– Vi flytter videokiosken inn i stua til folk, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

RiksTV planlegger en abonnementsbasert tjeneste til en fast månedspris. Abonnentene vil til en hver tid vil ha 60-70 filmer og en del av TV-underholdningen ferdig nedlastet på harddisken. Mellom fire og ti av filmene, og en del av TV-innholdet som til en hver tid er tilgjengelig, vil være i HD-kvalitet.

Denne typen tjeneste finnes ikke hos noen av TV-distributørene i Norden i dag, og det er sveitsiske Osmosys som skal utvikle den tekniske tjenesteplattformen for RiksTV, heter det i en pressemelding.

For å bruke tjenesten, må mottakeren ha en PVR med såkalt MHP-funksjonalitet. Foreløpig er det kun Grundigs DTR 8860 PVR av de RiksTV-godkjente boksene som støtter tjenesten.

– Det er viktig for Grundig å vise at vi er først. Dette er markedets mest avanserte PVR, samtidig er det kanskje den som er lettest å bruke. Mange av funksjonene kan du gjøre med få knappetrykk, i stedet for å lete i menyene, sier Norgessjef Pål Haugen i Grundig.

Mottakeren har to tunere, slik at man kan se en kanal mens man tar opp en annen. Den har HD-støtte, og mulighet for å sette TV-sendingen i pause. Opptak kun ved ett tastetrykk eller via EPG programguide for opptak 7 dager frem i tid. Programmérbar fjernkontroll, også for andre typer TV og DVD. Harddisken har plass til 370 timer opptak ved gjennomsnittlig ”bitrate” på 2,5 Mbps, og den gir mulighet for digital tekst-tv (supertekst-TV).

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/2008

Til toppen