Terje Romen i Mono AS med Onkyos BD-spiller BD-SP807. Denne er THX-sertifisert og har ny mekanisk konstruksjon, en oppgradert lydbit, og muligheten til å spille av HD-video og nedlastede filmer via SD-kort. Pris: 8.000,-

RIMELIGERE BD-SPILLERE viktige for salget

– I løpet av våren slipper Onkyo BD-spillere til rundt 2.500 kroner, og prisjusteringen vil ha mye å si for salget.

Terje Romen i Mono AS gleder seg til å tilby markedet rimeligere BD-spillere fra Onkyo.

– Vi selger kun BD-spillere fra Onkyo, og prisen har ligget på fra 4.000 kroner. Til våren kommer rimeligere modeller fra rundt 2.500 kroner. Siden våre mest solgte receivere koster mellom 3.000 og 10.000 kroner, vil prisjusteringen ha mye å si for salget. Når det er sagt, er det viktig å også kunne tilby kvalitetsspillere som koster mer hvis de skal brukes sammen med et mer avansert anlegg, sier Romen.

– Hvordan ser du prisnivået på BD-spillere kontra DVD?

– Onkyo har aldri hatt det billigste av noe som helst. Slik sett begynner BD-prisene å nærme seg det de rimeligste DVD-spillerne har kostet, sier Romen.

– Hvordan er det med kvalitetsforskjellen på spillerne til 2.500 og 4.000 kroner?

– Faktisk er det slik at den nye modellen til 2.500 har visse oppgraderinger, for eksempel når det gjelder muligheten til å spille av HD-video via SD-kort. Mekanisk vil den være litt enklere, men når det gjelder lyd og bilde er den fullt på høyden, sier Romen.

Mono har til nå solgt rundt 400 BD-spillere fra Onkyo. Dette er Romen fornøyd med.

– Receivere er det sterkeste kortet til Onkyo innen hjemmekino, og i dette perspektivet er vi fornøyd. Men vi regner med at salget vil øke kraftig i og med lanseringen av den nye modellen til 2.500 kroner, sier Romen.

Returlyd fra TVen

BD-spilleren BSSP807 har fått en ny mekanisk konstruksjon, en oppgradert lydbit, og muligheten til å spille av HD-video og nedlastede filmer via SD-kort. Den kommer i butikkene i Norge i mars-april til rundt 8.000 kroner.

– Vi kommer med en ny linje receivere fra mars-april og utover året. Da får vi åtte nye modeller, som alle vil ha HDMI 1.4a. Onkyo har vært først ute med mange teknologier, som HD-lyd, mange HDMIer, Dolby Pro Logic IIz – og nå også med HDMI 1.4a, sier Romen.

HDMI 1.4a har økt videobåndbredde og vil etter hvert trolig gi mulighet til å kjøre ethernett via HDMI. I første omgang er det viktigste muligheten til å få returlyd fra TVen samt muligheten til å vise 3D-innhold.

Romen forteller at 2009 ble et bra år for Mono AS.

– Vi hadde en økning på godt over 25 prosent i totalomsetning. Først og fremst lykkes vi med Onkyo, med en økning på over 40 prosent, og vi økte i nesten alle kategorier unntatt installasjon. Onkyo har som ambisjon og være nummer én på lyd innen de kategoriene de opererer, og målet er å omsette for 100 millioner euro i Europa innen to år. Det må vi i Norge prøve å være en del av, sier Romen.

BD-SP807 fra Onkyo skal være den første THX-sertifiserte profil 2.0 BD-spilleren på markedet.
PA-MC5500 er Onkyos 9-kanals flaggskipreceiver, med 220 watt per kanal (6 Ohms, 1 kHz) og WRAT (Wide Range Amplifier Technology).
Til toppen