Samsung 5-serie ULTRA

Pressemelding fra Samsung 2. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Liten og rimelig, men med høy ytelse: Samsungs Ultrabook – et enkelt valg

Samsungs første Ultrabook er nå på vei til butikkene. Samsungs 5-serie ULTRA er en tynn og lett bærbar PC som kun veier 1,38 kilo, og er en prisgunstig Ultrabook for folk flest.

Samsungs 5-serie ULTRA har god ytelse, samtidig som den er både liten og rimelig. Inntil nylig har lette bærbare PC-er vært dyre, men Ultrabook-konseptets ambisjon er å tilby kundene elegante og lette bærbare PC-er til konkurransedyktig pris. Noe Samsungs første Ultrabook virkelig lever opp til.

5-serien ULTRA er enkel å ta med seg, og Samsung har ikke spart på ytelsesevnen. Under det elegante ytret av aluminium finner man blant annet et batteri som varer opp til seks timer ved normal bruk, samt en SSD-hybrid som kombinerer fordelene med kjapp oppstart fra SSD-minnet med kapasiteten fra tradisjonelle harddisker. Samsungs ingeniører har også utviklet noen andre praktiske detaljer. Et eksempel er tilkoblingsportene for USB, HDMI og nettverk direkte i maskinen, så man slipper problemer med adapter eller liknende. Som en ekstra bonus er 5-serien ULTRA den første Ultrabook som kan kobles trådløst til en monitor eller TV via den nya standarden WiDi og på den måten streame film og bilder direkte fra PC-en. 

Samsung kan det å bygge tynne, lette og mobile bærbare PC-er, noe man har sett både med forgjengeren X360 og nåværende 9-serien, som begge har blitt kåret til verdens tynneste i sine klasser. Siden Samsungs bærbare PC-er inneholder opp til 75 prosent egenproduserte komponenter får man ikke bare god ytelse – man vet også at PC-en er bygget i egne fabrikker hvor det stilles svært høye krav til kvalitet. Dessuten er Samsung verdensledende på monitorer, og dette vil forbrukeren merke tydelig i møte med en 5-serie ULTRA fra Samsung.

Fakta: Samsung 5-serie ULTRA finnes med en refleksfri LED-bildskjerm på 13 tommer som har lysstyrke på 300 NIT. Under skallet sitter Intels i5-prosessor. Harddisken er på 500 GB, integrert med et SSD-arbeidsminne med 16 GB. Går fra hvile til aktiv modus innen to sekunder. Tilkoblinger: HDMI-port, USB 3.0, to USB 2.0, 4-til-1 kortlesere, samt ethernet, men også WiFi og WiDi. Innebygget webkamera. Batteritiden er drøyt seks timer på en oppladning og batteriet klarer opp til tre ganger flere oppladinger uten å miste kapasitet. Vekt, kun 1,38 kilo.

I butikken i løpet av februar med anbefalt utsalgspris 6799 kroner.

Til toppen