SATSER PÅ DAMP

Utstillingen til Siemens på Eurocucina var preget av matlaging med dampovn. I tillegg ble det vist nye trender for kombiskap.

Siemens satser først og fremst på dampovner beregnet på påfylling av vann. Ohlander ser på dampovner som et nisjeprodukt, der Siemens ønsker å tilby ovner innen ulike breddeformater. Ovnene er for innbygging.

På utstillingen til Bosch ble det blant annet satset på å vise nyheter innen kjøl og frys i forbindelse med at det nå er 75 år siden Bosch lanserte kjøleskap. Nyhetene på Eurocucina gikk i særlig grad på nye typer tvillingskap både i kombinasjon kjøl/frys og med vinskap. På Bosch-utstillingen var det også et stort utvalg stekeovner for innbygging.

– Vi satser sterkt på ovner med pyrolyseteknikk, som betyr at ovnene har et eget renseprogram. I tille gg arbeider vi med nye modeller som kan lage mat med flere temperatursoner i ovnen, sier Ohlander.

Det er ikke aktuelt å utstyre alle ovnene med pyrolysefunksjon. Det forteller produktmarkedssjef Marcello Gentili ved det italienske Bosch-selskapet. Grunnen er både at slike ovner er dyre og at det på grunn av høye strømpriser ikke vil være aktuelt å markedsføre dem i land som Italia. Pyrolyseovnene er også blant de som har størst volum i markedet i dag med 60 liter.

Stek og kjøl

Snart feirer Bosch 75-årsjubileum for sitt første kjøleskap, og Ohlander forteller at dette skal markeres i slutten av mai. BSH har leid en av de tidligere hangarene på Fornebu. Her skal det være show med alt Bosch har å tilby innen hvitevarer, elektroverktøy og andre typer elektroniske produkter. Kunder fra alle foretningsområdene vil bli innbudt til dette arrangementet, lover Ohlander.

I samarbeid med nettstedet Finn.no lanserer Bosch i nær fremtid et nettsted beregnet på folk som vil bygge eller fornye hjemmet. Her kan man innrede med møbler, tapet, gulvbelegg og velge farger.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.4/2008

Powered by Labrador CMS