Presseansvarlig Katrin Ohlander og produktmarkedssjef Marcello Gentili diskuterer de nyeste modellene av innbyggingsovner med pyrolyseteknikk fra Bosch. Modellen heter HBN730551.

SATSER PÅ DAMP

Utstillingen til Siemens på Eurocucina var preget av matlaging med dampovn. I tillegg ble det vist nye trender for kombiskap.

Siemens satser først og fremst på dampovner beregnet på påfylling av vann. Ohlander ser på dampovner som et nisjeprodukt, der Siemens ønsker å tilby ovner innen ulike breddeformater. Ovnene er for innbygging.

På utstillingen til Bosch ble det blant annet satset på å vise nyheter innen kjøl og frys i forbindelse med at det nå er 75 år siden Bosch lanserte kjøleskap. Nyhetene på Eurocucina gikk i særlig grad på nye typer tvillingskap både i kombinasjon kjøl/frys og med vinskap. På Bosch-utstillingen var det også et stort utvalg stekeovner for innbygging.

– Vi satser sterkt på ovner med pyrolyseteknikk, som betyr at ovnene har et eget renseprogram. I tille gg arbeider vi med nye modeller som kan lage mat med flere temperatursoner i ovnen, sier Ohlander.

Det er ikke aktuelt å utstyre alle ovnene med pyrolysefunksjon. Det forteller produktmarkedssjef Marcello Gentili ved det italienske Bosch-selskapet. Grunnen er både at slike ovner er dyre og at det på grunn av høye strømpriser ikke vil være aktuelt å markedsføre dem i land som Italia. Pyrolyseovnene er også blant de som har størst volum i markedet i dag med 60 liter.

Stek og kjøl

Snart feirer Bosch 75-årsjubileum for sitt første kjøleskap, og Ohlander forteller at dette skal markeres i slutten av mai. BSH har leid en av de tidligere hangarene på Fornebu. Her skal det være show med alt Bosch har å tilby innen hvitevarer, elektroverktøy og andre typer elektroniske produkter. Kunder fra alle foretningsområdene vil bli innbudt til dette arrangementet, lover Ohlander.

I samarbeid med nettstedet Finn.no lanserer Bosch i nær fremtid et nettsted beregnet på folk som vil bygge eller fornye hjemmet. Her kan man innrede med møbler, tapet, gulvbelegg og velge farger.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.4/2008

Simone Rugiati setter en jordbærkake inn i en av de nye dampovnene.
Siemens viste dette tvillingskapet, som består av to kjøleskap øverst og en fryseskuff nederst. Denne kombinasjonen blir importert til Norge med merket Gaggenau.
Til toppen