Filip Christensen fra Lørenskog har laget skifilm med Sony Ericsson Vivaz.

SKIVIDEO i HD MED MOBILEN

– Det er superspennende at man nå kan filme i HD-kvalitet med mobilen.

Det sier skifilm-skaperen Filip Christensen (22) i en pressemelding fra Sony Ericsson. Han er utfordret av mobilprodusenten til å sette HD-videomobilen Vivaz på prøve, resultatet kan du se ved å søke på navnet hans og Vivaz på Youtube.com.

Christensen har i løpet av sin korte karriere allerede laget seks skifilmer med verdens fremste skikjørere, og i følge pressemeldingen vunnet det som anses som skifilmens Oscarunder IF3 i Montreal.

Her er hans mobilvideotips:

• Ved filming av hendelser som har mye bevegelseer det viktig å stille inn kameraet til den ”uendelige”fokusfunksjonen. Hvis ikke, kan det være fare for at objektet blir uskarpt ettersom for mye bevegelse kan skape problemer for auto-funksjonen.

• Det finnes flere innstillinger av opptaksformater. Her må man alltid filme med 720p24p for best resultat.

• For å gjøre opptakene dine mer stemningsfulle, kan for eksempel svart-hvitt-funksjonen være fin å bruke på gråværsdager.

• For å være på den sikre siden, bør du holde en viss avstand til objektet/hendelsen du skal filme ved første gjennomførelse. Da slipper du å ende opp med opptak der objektet er utenfor videorammen hvis det er et engangstilfelle.

• Hold kameraet med begge hender for å redusere vibrasjoner.

• Jobb med eksponeringen manuelt.

Sony Ericssons underholdningsmobil Vivaz har HD-video og kamera på 8,1 megapiksler.
Til toppen