Direktør Jan Pettersson i Retro Electric AS viser den nye trakteren Princess Coffee Maker i stål. Pris: 1.700,-. Foto: Erik Andersen.

SMÅELEKTRISK MED SPESIALSTÅL

I tillegg til Princess og andre forbrukermerker, begynner Retro Electric nå med tyske WMF, som har utviklet et spesialstål til kabinettene.

Retro Elecric AS er veletablert som leverandør av småelektriske apparater, og de tre siste årene har firmaet vært en nordisk gruppe som ved siden av Norge arbeider i Danmark, Sverige og Finland. Princess er Retros hovedmerke, og det blir markedsført i alle fire land. Jan Pettersson er eier og direktør for selskapet. Det har hovedkontor i Gøteborg, men Pettersson holder hus i Bergen der den norske avdelingen ligger.

Selskapets omsetning er størst i Norge, målt per hode, men nå er omsetningen i Sverige større enn i Norge, totalt sett.

I fjor fikk Princess ny eier, det tyske selskapet WMF Consumer Electric GmbH, som er mer enn 150 år gammelt.WMF skal ifølge Pettersson være den største produsenten av profesjonelle kaffemaskiner.

Inn på kaffe

Retro Electric er en typisk leverandør av småelektriske produkter som vannkokere, brødristere og blendere.Pettersson forteller at Princess er spesialist på produkter som bordgriller, raclettepanner og fonduegryter.

– Vi har distribusjonsavtale med alle de store elektrokjedene i Norden. I tillegg kommer en rekke kjeder for kjøkkenutstyr og Jernia, sier han.

Nå kommer Retro også inn på kaffemarkedet med en trakter, Princess Coffee Maker, som også har kvern.

– Coffee Maker er klar for markedet i Norden. Vi har ikke gått inn på kategorien kapselmaskiner fordi trakting fortsatt er den langt rimeligste måten å lage kaffe på. Trakting er jo fremdeles det vanligste, og her får du altså helt frisk kaffe fordi trakteren også har kvern, sier Pettersson.

Om ikke lenge kommer en variant av samme type trakter som skal supplere den første modellen av Princess Coffee Makeren. Den nye maskinen er foreløpig distribuert til Expert-butikker i Finland.

Vakrere

– Et motto for Princess er å gjøre produktene vakrere uten at de nødvendigvis skal koste så mye mer enn konkurrentenes modeller. Vi var først ute med rødfargede elokserte produkter innen småelektrisk. Fortsatt er det mye farger, men nå går det også mye i sort, hvitt og stål. Vi var også først ute med pianolakk i tillegg til børstet og blankt stål, sier Pettersson, og viser fram en toppmodell av en Princess brødrister der sideveggene er laget av et og samme stålstykke.

Spesialstål

Nå begynner Retro Electric å distribuere produkter fra det tyske WMF som eier av Princess.

– WMF har hittil ikke laget og markedsført småelektriske apparater, men kommer nå i samarbeid med Princess til å markedsføre serier med vannkokere, blendere og brødristere.Det kommer til å bli produkter med meget høy kvalitet. WMF gjør aldri noe som er dårlig, sier Pettersson.

I sin første serie med småelektriske produkter som heter Skyline vil WMF bruke stållegeringen Cromargan. Det er utviklet av det tyske selskapet og har hittil vært brukt i de profesjonelle kaffemaskinene. Cromargan-stålet skal ha en blankere og mer skinnende overflate enn vanlig rustfritt stål.

Neste generasjons kaffemaskiner fra Princess får LCD-panel og berøringstastatur for alle funksjoner.
Her er den første serien småelektriske apparater fra WMF. Serien heter Terra og har brun eloksering.
WMF har utviklet en spesiell stållegering kalt Cromargan som gir skinnende klar overflate.
Til toppen