I teltet til Gibson Brands på CES må Gibson Innovations finne seg i å spille andrefiolin, i hvert fall når det er konsert fra scenen. Foto: Hege Aarflot Nelvik

SPILLER ANDREFIOLIN I GITAR-TELTET

Gibson Innovations må på CES-messen finne seg i å spille andrefiolin, i hvert fall når gitardelen av Gibson Brands kjører konsert på scenen.

– Det er ingen fare med oss. Kundene våre setter pris på musikk, og får selvsagt også god anledning til å se audioproduktene våre, sier Norden-sjef Christer Byfors i Gibson Innovations.

Når det er sagt, kommer Gibson Innovations i løpet av året også med gitarer. Disse planlegger de å selge i forbrukerelektronikk-kanalen.

– Maestro by Gibson retter seg mot dem som ønsker å lære seg å spille gitar, og det er selvsagt en forskjell på disse og de øvrige Gibson-gitarene, både i pris og kvalitet, sier nordisk nøkkelkundesjef Mikael Herje til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvilket potensial ligger det her?

– Et stort. Det er mange som kanskje ikke tar turen inn i en musikkforretning, men ofte er innom en elektronikkbutikk. Nå får de mulighet til å kjøpe en gitar her, sier Herje.

Gibsons øvrige gitarer og produkter distribueres i Norge av selskapet Luthman Norge AS.

– Har dere noe samarbeid?

Det er mange som kanskje ikke tar turen inn i en musikkforretning, men ofte er innom en elektronikkbutikk

Lenger rekkevidde

– Vi kjenner jo hverandre, men har ikke formalisert noe samarbeid. Vi tar hånd om vår portefølje, og de musikkinstrumentene, sier Byfors.

Amerikanske Gibson Brands overtok Hong Kong-baserte Woox Innovations i juni 2014, og sitter dermed med lisensavtaler for produksjon og markedsføring av audio-, video- og multimedia-produkter med varemerket Philips. Ved siden av Philips og Philips Fidelio, har Gibson Innovations i Norden varemerkene Onkyo og Maestro by Gibson i porteføljen.

– Hva er status for selskapet?

– Utviklingen går omtrent som vi har planlagt, sier Byfors til fagbladet Elektronikkbransjen.

Som vi tidligere har skrevet, selger Gibson Innovations hodetelefoner og mindre høyttalere med det japanske varemerket Onkyo.

– Vi ruller ut Onkyo land for land, sier Herje.

Blåtannhøyttaleren Philips EverPlay kommer i butikkene i mai. Blant funksjonene her er lenger rekkevidde.

– Kvalitet og materialvalg er oppgradert, og vi har fjernet metallet i kabinettet for å gi lenger rekkevidde på blåtannsignalene, opp til 30 meter, noe som er tre ganger så langt som det vanlige, sier Herje.

– Hvilken utvikling ser dere i audiomarkedet i Norden?

– Det er interessant å ta en posisjon og vokse her, og det gjør vi for eksempel med våre blåtannhøyttalere og multiromsserien Izzy, sier Byfors.

Christer Byfors (t. h.) og Mikael Herje med de nye EverPlay-høyttalerne fra Philips, som skal ha en rekkevidde på 30 meter. Foto: Stian Sønsteng
På et bevoktet bakrom viste Gibson Innovations denne diamant-besatte Onkyo-hodetelefonen. Pris fra 80.000 til 140.000 amerikanske dollar, avhengig av mengden edelsteiner.
Blåtannhøyttaleren Philips EverPlay BT3900W kommer i butikk i mai. Pris: 650,-
Blåtannhøyttaleren Philips EverPlay BT6900P kommer i butikk i mai. Pris: 1.100,-
Blåtannhøyttaleren Philips EverPlay BT7900A kommer i butikk i mai. Pris: 1.300,-
High-Res Audio-hodetelefonen Philips Fidelio X2HR kommer i butikkene i april. Pris: 3.500,-
Blåtannhøyttaleren Philips ShoqBox SB500 skal som navnet antyder gi mye lyd, med sin effekt på 30 watt. I butikkene i april. Pris: 2.000,-
Beehive fra Neat Microphones er en hodetelefonforsterker og DAC, med USB, 3,5mm og RCA-inngang. Ennå ikke for salg i Norden.
De trådløse hodetelefonene Philips Home SHD 8800 har 30 meter rekkevidde, 20 timers batteritid, 40 mm drivere, og kommer i butikkene i april. Pris: 1.300,-
Til toppen