Lars E. Elstad (t. v.) og Richard Schrøder med Asonos nye mediesenter. Kabinettet på bildet er laget i et steinaktig materiale.

Stein, tre og metall i mediesenter fra Asono

Norske Asonos mediesenter med Windows Vista har frontdeksel i stein, tre eller aluminium.

Norske Asono AS hadde privilegiet av å være en av de få leverandørene som ble invitert til å delta på Microsofts utstilling på Cebit. Deltakelsen er basert på et samarbeid mellom de to selskapene som går ut på utvikling av nye produkter med Microsofts programvare.

– Her på utstillingen viser vi et mediesenter, som er et PC-produkt basert på Windows Vista. Det spennende med dette produktet er at det baserer seg på det nyeste Windows-programmet og er for bruk i hjemmet, sier direktør Richard Schrøder i Asono.

Han legger vekt på at det norske selskapet har utviklet et produkt som skal kunne plasseres greit i ulike stuemiljøer. En årsak til dette er at stadig flere arbeider med datamaskin i dette rommet.

– Det viktigste for oss er å lage et produkt som ser bra ut og ikke likner på en stasjonær PC, sier han.

Utbyttbar front

Asonos nye mediesenter har et kabinett som i første versjon er laget av et steinaktig materiale, men vil også kunne leveres i tre eventuelt med malt overflate og i aluminium. Frontdekselet skal kunne formes slik at det passer til brukerens smak.

– Vi tenker oss at du kan dekorere fronten på din egen måte i forhold til omgivelsene, sier Schrøder.

Det nye mediesenteret blir lansert i juni og kommer både på det norske og internasjonale markedet.

– Det er viktig for oss å være med her på Cebit som har stor betydning for det europeiske markedet. Vi synes det er spennende å være med og vise produktet på en internasjonal arena som Cebit, sier Schrøder.

Til toppen