Salgssjef Svein Edvardsen i Electrolux viser den nye blenderen PowerMix Silent. På IFA hadde de blenderen med merket AEG, men i Norge kommer den merket Electrolux. Foto: Erik Andersen.

STILLEGÅENDE FRA ELECTROLUX

Electrolux-konsernet kommer med stillegående produkter, både en blender fra Electrolux og en oppvaskmaskin fra AEG.

– Dette skal være markedets mest stillegående blender. Vi har redusert motorvibrasjonene og endret luftgjennomstrømmingssystemet for å få ned støynivået. Det er dette som vanligvis skaper mest støy i en blender. Vi bruker støy som et argument for å selge bedre og litt dyrere produkter, sier salgssjef Svein Edvardsen i Electrolux Home Products Norway AS.

Blendermarkedet er stort, og Edvardsen sier seg enig i at salgsvolumet nok er størst på billigemodeller. Electrolux har imidlertid valgt å gå andre veier og fokusere å lav støy. Den nye PowerMix Silent-blenderen ble vist for første gang på IFA, og Edvardsen forteller at den er godt mottatt. Alle småelektriske apparater fra konsernet som selges i Norge, kommer med merket Electrolux. Denne blenderen vil koste cirka 1.300 kroner, forteller han.

– Markedets stilleste

Men lavt støynivå gjelder ikke bare for den nye blenderen. På IFA presenterte Electrolux-konsernet også en ny oppvaskmaskin under sitt merke AEG med modellbetegnelsen Pro Clean.

– Dette mener vi er markedets mest stillegående oppvaskmaskin. Med normal bruk er støynivået 39 decibel, men vi har en ”Extra Silent”-funksjon som senker nivået helt ned til 37 dB, sier regionssjef Hans Erik Standal.

Han legger vekt på at det er mange nyheter med denne maskinen: design og innvendig mekaniske konstruksjoner. Maskinen ble presentert i mars i år.

– Du vil først og fremst se at det er mer plass inne i maskinen. Vi snakker om ti liter volumøkning selv om ytre bredde er standard 60 cm. Dette gir seg ikke utslag i økt antall kuverter, men i økte muligheter for plassering av annet dekketøy, sier Standal.

Konstruktørene har lagt stor vekt på forbrukernes ønsker og krav til hva de skal plassere i en oppvaskmaskin og gode løsninger på hvordan ting kan settes på plass. Han legger vekt på at de fleste brukerne stabler inn ulike typer dekketøy om hverandre uten å tenke plasseffektivitet. Samtidig ønsker jo alle at det du setter i maskinen av både plast, tre, stentøy og glass skal være helt rent og tørt når vasken er ferdig.

– Når maskiner blir testet i laboratorier, ser vi at alt er satt strukturert på plass, men slik er det som oftest ikke i virkeligheten. Dette tar vi hensyn til når vi konstruerer maskinene og gjør kurver og andre innvendige konstruksjoner mest mulig fleksible, sier han.

Effektiv spyling

Den nye oppvaskmaskinen kommer i flere modeller med fellesnavnet Pro Clean. Den nye hovedspylearmen skal sikre at vannstrålene når alle deler av det som er i oppvaskmaskinen. Derfor er den todelt. Spylearmen retter også noen av strålene ned i bunnsilen i maskinen for å sikre at den er ren og ikke blir tilstoppet av smuss. Alt i alt har maskinen fem spylenivåer fra topp til bunn. Både midt- og bunnspyler retter strålene begge veier. På deler av kurvene er det montert gummiknotter. Det skal sikre at skjøre ting står mest mulig stabilt under oppvaskprosessen. Det er særlig myntet på glass. Vannforbruket i den nye maskinen er ned til cirka åtte liter på autoprogram. Selv om ytterveggene i en slik XXL-maskin er relativt tynne, legger Standal vekt på at det er god isolasjon som gjør det mulig å oppnå det lave lydnivået som maskinen har.

Regionssjef Hans Erik Standal demonstrerer oppvaskmaskinen Pro Clean. En del av hovdekurven har gummiknotter som skal sikre at skjøre gjenstander som glass står stødig i maskinen.
Til toppen