Svendsen blir med?

Det kan ligge an til at Helge Åmotsbakken ikke reiser langt for å rekruttere en av sine nærmeste medarbeidere i jobben som miljødirektør i Dixons.

- Gjenvinning av blant annet ee-avfall og emballasje setter store krav til erfaring, kompetanse, kvalitetskontroll og dokumentasjon. Vi skal synliggjøre overfor mange miljømyndigheter at vi gjør dette skikkelig. I Norge har vi kanskje Europas fremste ekspert på nettopp dette, sier Helge Åmotsbakken.

Den han tenker på er Elkjøps egen miljøkooordinator, Thor Christian Wiik Svendsen. Han ble med Åmotsbakken fra Hvitevareretur over til Elkjøp Nordic AS i fjor. Svendsen er sivilingeniør med ee-avfall som spesiale.

- Han har vært avdelingsleder for ee-avfall i Stena Metall og teknisk sjef i Hvitevareretur AS siden starten i 1998. Han høster stor anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt og har blant annet vært støttespiller for EUs Technical Advisory Committee i dens utarbeidelse av kvalitetskrav for håndtering av ee-avfall. Det ville vært interessant å ha han med på det laget jeg nå skal sette sammen, sier Åmotsbakken.

Til toppen