Dan Bosshammar (t. v.) og Peter Wolmestan i Dilog Nordic viste sin mpeg4-mottaker for det digitale bakkenettet. Foto: Tore Skaar.

Svenske bokser snart i bakkenettet

Svenske Dilog Nordic AB tar sikte på å bli en av de viktigste leverandørene av mottakerbokser for det digitale bakkenettet i Norge.

Det forteller nøkkelkundeansvarlig Dan Bosshammar, som sammen med Peter Wolmestan hadde sitt første møte med en samlet norsk bransje under kåringen av årets julegaver. De to forteller at Dilog har tatt en markedsledende posisjon når det gjelder digitalbokser i Sverige.

– Vi har ved flere anledninger vist at vi er den kjappeste innovatøren både når det gjelder nye mottakere og programvare til Boxer – som er det svenske motstykket til RiksTV. Vi var for eksempel først ute med å implementere Boxers søkemotor Navigator, som er en avansert elektronisk programguide (EPG) som blant annet skal gjøre det lettere å ta opp alle episodene i en serie, sier Bosshammar.

Han forteller at Dilog før jul vil lansere sine to første RiksTV-bokser, og forteller at det var naturlig for det svenske selskapet å satse på Norge.

– Vi har solid erfaring fra det svenske bakkenettet, og har fra tidligere inngått avtaler med noen av de store nordiske kjedene, sier Bosshammar.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.10/2007

Til toppen