Symantec Data Loss Prevention

Pressemelding fra Symantec 24. oktober 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Symantec har forhåndslansert Symantec Data Loss Prevention for Tablet, den første omfattende anti-datalekkasjeløsningen (data loss prevention - DLP) for overvåking og beskyttelse av sensitiv informasjon på nettbrett. Løsningen kommer først for Apple iPad, og Symantec Data Loss Prevention for Tablet vil hjelpe til med å løse et av de mest presserende problemene for dagens sikkerhetsansvarlige ved å tilby innholdsorientert eller «content aware» beskyttelse for det utrolig populære nye bedriftsverktøyet. Symantecs løsning opprettholder brukerens produktivitet samtidig som organisasjonens konfidensielle data beskyttes.

– Bølgen av nettbrett krever at IT-ansvarlige klarer å utvide beskyttelse av informasjonen ut til de nye forbrukerenhetene like raskt som de er på vei inn på bedriftsnettverket, sier Hans Peter Østrem i Symantec Norge.  – IT-ledelsen må ta denne utviklingen på alvor for denne typen enheter som kommer inn i organisasjonen enten de vil eller ikke. – Denne utviklingen kommer meget raskt og lar seg ikke stoppe.

– Symantec Data Loss Prevention for Tablet gjør det enklere for IT-ansvarlige å la bedriften slippe inn disse enhetene, samtidig som de opprettholder solide vern for sin sensitive informasjon. IT-ledere og sikkerhetsleverandører vil gjerne være de som lanserer nye løsninger som gjør bedriften bedre og kommer med det nyeste og beste utstyret, men aller først må de være i stand til å sikre at data på disse nye enhetene er beskyttet, sier Hans Peter Østrem. – Ved å utvide DLP-funksjonen mot datalekkasje helt ut i det utrolig populære endepunktet som iPad har blitt kan de oppnå begge deler samtidig.

I følge Symantecs nyutgitte undersøkelse State of Security Survey, sliter organisasjonene med nye sikkerhetsutfordringer som skyldes nettbrettenes raske spredning i bedriftene. 47 prosent av respondentene i undersøkelsen oppga at mobilt datautstyr gjorde nettsikkerheten vanskeligere, og 45 prosent oppga at trenden mot “consumerization of IT” ga dem utfordringer. For sistnevnte gruppe hadde sikring av teknologier som tar steget fra forbruker- til bedriftsmarkedet høyeste prioritet, for eksempel når nettbrett erstatter bærbare PCer.  Når brukerne tar med nettbrett inn i bedriften og går inn på bedriftsnettverket, er det IT-avdelingen som må sørge for at sensitiv forretningsinformasjon er sikret også på disse endepunktene.

Symantec Data Loss Prevention for Tablet blir nyeste skudd på stammen blant Symantec DLP og Mobile Management-løsningene. Løsningen ivaretar også investeringene som eksisterende Symantec DLP-kunder har gjort ved å utnytte samme policyer administrasjonsinfrastruktur som før.  Symantec tilbyr også et komplett sett med krypteringsløsninger, fra full disk-kryptering og flyttbar lagring til løsninger for e-post og servere, blant annet den nylig lanserte Symantec PGP Viewer for iOS som lar bedriftens ansatte lese krypterte meldinger på iPad som iPhone® Apple iOS-enheter, via Symantec PGP Universal Server. For eksempel kan toppledelsen motta og lese krypterte kopier av en salgsrapport i full tillit til at både konfidensialitet og sikkerhet er intakt.

Les også Symantecs blogginnlegg: Survey Finds an Alarming Gap Between Tablet Usage and Security

Pris og tilgjengelighet 

Symantec Data Loss Prevention for Tablet ventes tilgjengelig for iPad tidlig i 2012.  Løsningen vil bli priset per nettbrett.  Støtte for Android-baserte nettbrett er også planlagt. Symantec PGP Viewer for iOS er en Apple iOS-basert applikasjon som kan lastes ned fra Apple App Store. 

Til toppen