Stian Normann-Arvesen i Miele påpeker platen med oppvaskmiddel. Foto: Cathrine Pedersen

SYVENDE GENERASJON FRA MIELE

Rundt hvert sjette-syvende år lanserer Miele en ny generasjon produkter. Da blir store deler av produktsortimentet fornyet.

Publisert

I 2019 kommer generasjon sju, men allerede på IFA-messen i Berlin i september fikk vi en smakebit av hva som kommer neste år. I tillegg til å tilby funksjoner som tidligere var forbeholdt toppmodellene på lavere segment, kommer det også en mengde helt nye løsninger.

Oppvask med dosering

– Den nye G7000 oppvaskmaskinen er totalt ny, alt er nytt, sier salgsdirektør Stian Normann-Arvesen i Miele Norge.

PowerDisken skal inneholde granulat for én måneds forbruk, ca 20 sykluser. Foto: Jan Røsholm.

Dette er et av de nye produktene i den nye generasjonen som kommer i 2019, og som deler av navnet indikerer, er det den syvende generasjon. G7000 har automatisk dosering, noe den tyske fabrikanten har hatt i en årrekke på sine vaskemaskiner.

– Oppvaskmiddel, glansemiddel, salter og alt annet er i en «Powerdisk» som inneholder granulat, sier Normann-Arvesen.

En beholder inneholder nok granulat til én måneds forbruk - eller rundt 20 sykluser.

– Granulatet roterer i beholderen, og dermed blir blandingsforholdet optimalt, og vaskeresultatet bedre, sier han.

G7000 har wifi-tilkobling, og brukeren får beskjed i en app når det er på tide å bytte beholder med granulat. Tørkefunksjonen er også forbedret.

– En helt ny sirkulasjonspumpe med varme gir bedre effekt, sier Normann-Arvesen.

Oppvaskmaskinen har «knock-to-open» for å åpne døren. Det betyr at det holder å banke lett på døren, så åpner den seg.

Vaskemiddel, glansemiddel, salter og alt annet er i en «Powerdisk» som inneholder granulat

– Nå vil også døren åpne seg automatisk når programmet er utført. For hyttefolk er dette genialt, så slipper de å sitte å vente på at maskinen skal bli ferdig, sier han.

Miele G7000 kommer i norske butikker i september 2019.

Smart kaffemaskin

Den nye helautomatiske kaffemaskinen fra Miele har støtte for Amazon Alexa. Foto: Jan Røsholm.

Mieles nye helautomatiske kaffemaskin CM7750 er utstyrt med tre bønnekammer og berøringspanel.

– Med tre bønnekammer kan du ha både koffeinfri kaffe, espresso og blend i maskinen samtidig, sier Normann-Arvesen.

Maskinen har automatisk avkalkningsprogram og en stor berøringsskjerm med fargeoppløsning. Ved lansering vil prisen ligge mellom 30.000 til 35.000 kroner i utsalg.

– Dette er vår første smarte kaffemaskin som du kan snakke til. Via Amazon Alexa ber du den lage en god kopp kaffe, sier Normann-Arvesen.

Amazon Alexa er for øyeblikket ikke tilgjengelig i Norge. CM5 er navnet på innstegsmodellen til Miele. Prisen er rundt 10.000 kroner. Denne maskinen har separat melkebeholder som settes i kjøleskapet etter bruk.

Roterende vann gir besparelser

Det automatiske doseringssystemet TwinDos lanseres nå på flere av Mieles modeller. Foto: Jan Røsholm.

Passion er modellnavnet på den nye vaskemaskinen i toppklassen. Den har trådløst nettverk og en vaskekapasitet på ni kilo tøy. I tillegg har den fått det Miele kaller «Powerwash2.0» med det tilhørende hurtigprogrammet «QuickPowerwash»

– Ved at vann og såpe pumpes flere ganger gjennom tøyet, tar det kun 59 minutter å få en fullverdig vask med vaskeklasse A. I tillegg til å spare tid, så bruker maskinen også mindre vann, såpe og strøm, sier Normann-Arvesen.

Miele Passion lanseres i oktober og prisen blir rundt 30.000 kroner. Den tyske produsenten har i flere år hatt automatisk doseringssystem av vaskemidler på sine dyrere modeller. De kaller systemet for TwinDos. Dette lanseres nå også på billigere maskiner.

– Med å ha TwinDos på flere modeller, vil også flere av våre kunder få tilgang til teknologien, sier han.

Teknologi mot svidd mat

Koketoppene i den syvende generasjonen fra Miele får en rekke nye funksjoner. En av disse er at koketoppen husker hvor kjelen eller pannen sto. Om den så løfts opp, eller forflyttes til et annet sted på koketoppen, vil varmeinnstillingen flyttes etter. I tillegg har koketoppen fått en funksjon som beskrives som temperaturkontroll. Dette betyr at eksempelvis stekepannen ikke blir varmere og varmere etter hvert, men holder seg på en bestemt temperatur.

– Steker du bacon, og telefonen ringer, vil ikke maten bli svidd, da temperatur ikke øker, sier Normann-Arvesen.

Modellen heter KM7999, og vil koste rundt 60.000 kroner for den nye «TempControl plus» og fra 28.000 for vanlig «TempControl».

Powered by Labrador CMS