Administrerende direktør Bengt Bårdsen i Elkjøp Norge er klar til julehandelen. Foto: Christian Brekke, Elkjøp.

Tidenes julehandel med en forventet vekst på 15 prosent

Elkjøp forventer et julesalg som ligger på minst 15 prosent over fjoråret. Kjeden tror det kommer til å ligge både flere og dyrere gaver under treet i år.

De to siste ukene av november hadde Elkjøp rekordsalg av elektroprodukter, med 20 prosent høyere omsetning enn samme periode som i fjor.

– Vi forventer en vekst i julehandelen på 15 prosent i forhold til i fjor. Aldri før har Elkjøp opplevd at nordmenn er så tidlig ute med å handle julegaver, sier administrerende direktør Bengt Bårdsen i Elkjøp Norge i en pressemelding.

Han slår fast at Ola og Kari julehandler mer enn noen gang. Spill, navigasjon, flatskjerm og småelektriske produkter går unna som varme hvetebrød.

– Fjoråret var et rekordår for salg av forbrukerelektronikk. I år forventer vi som markedsleder ytterligere vekst, og nærmere 1,5 millioner besøkende i varehusene. God tilgang og sikre leveranser av populære modeller tilknyttet julehandelen er helt avgjørende for at forventningene skal bli innfridd, forteller Bårdsen.

Han mener fagbladet Elektronikkbransjens spådommer om storsalg av spill, navigasjon og flatskjerm til jul i ferd med å gå i oppfyllelse.

– Julen er en familiehøytid og det preger også store deler av salget. Mange leter etter en gave som hele familien kan samle seg om. Så når familien jakter på en julegave ser det ut til at flatskjerm vil bli populært blant familiene, sier Bårdsen.

Pluss hos Elkjøp

Salgsutvikling i november sammenlignet med samme måned i fjor:

Bilnavigasjon 425 %

Flatskjerm 166 %

Spill til spillkonsoll 47 %

Småelektriske apparater 31 %

Foto 11 %

Til toppen