TROR IKKE PÅ OLED

– Vi har ikke tro på OLED, og vil i januar lansere en ny teknologi som gir det kanskje beste flat-TV-bildet på markedet.

Nordisk produktsjef Joakim Örnstig i LG Electronics kan ikke dy seg når fagbladet Elektronikkbransjen spør om hva han tror om OLED-TVene konkurrentene viser på IFA, og avslører litt av nyhetene det koreanske selskapet skal presentere på CES i Las Vegas i januar.

– OLED er en spennende publikumsfrier som egner seg på messer, men jeg har ikke noen tro på denne teknologien. OLED tilfører riktignok tynne produkter, men ikke noe annet. I dag har vi en 42 tommer som koster 15.000 kroner og er fire centimeter tykk. En OLED-variant som er halvparten så tykk koster kanskje fem-seks ganger så mye, og det tror jeg ikke kundene er villige til å betale, sier Örnstig.

Mer nytt på CES

Produksjonssyklusen til LG gjør at selskapet har flere nyheter å vise på CES i januar enn på IFA i september. Etter det fagbladet Elektronikkbransjen forstår har LG videreutviklet den konvensjonelle LCD-teknologien, med en løsning der de benytter en annen bakgrunnsbelysning enn tradisjonelle lysstoffrør og LED. Dette skal i følge ryktene gi bedre bevegelsesskarphet og sortnivå, i TVer som er nede i 3 centimeter tykkelse og vil koste omtrent det samme som dagens modeller fra LG.

– Jeg kan inntil videre ikke gå i detaljer, men bildekvaliteten vil være en merkbar forbedring fra årets produkter – og kanskje bedre enn det beste som finnes på markedet i dag, sier Örnstig.

– Er LG alene om denne teknologien?

– Jeg har ikke hørt om andre som er kommet så langt at de kan lansere produktet neste år, sier Örnstig.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/2008

Til toppen