Salgsdirektør Robert Ingebretsen hos Optical Storage viser den nye bilderammen Photomail-X. Rammen har høy oppløsning 800 x 600 bildepunkter og internminne på 2 GB.

UNDERHOLDER I BAKSETET

Optical Storage AS tilbyr produkter av merket NextBase som i første rekke er beregnet på underholdning i bil - LCD-skjermer og DVD-spillere.

– 80-90 prosent av produktene våre brukes til bakseteunderholdning i bil. Det gjelder filmer og annen underholdning til utålmodige barn. Produktene er også beregnet på å kunne tas med ut av bilen og inn på hytta eller i campingvognen.

Det sier Robert Ingebretsen fra Optical Storage AS, som viser oss nyhetene i Berlin. Foreløpig er det snakk om skjermer og DVD-spillere, og det kommer så langt ikke spillere for BD. Hvis BD blir en kommersiell standard, regner Ingebretsen med at det også vil bli aktuelt for denne type produkter.

Velger større skjermer

Til å begynne med tilbød Optical Storage primært skjermstørrelse på 7 tommer, men Ingebretsen ser at folk vil ha større skjermer.

– I dag er omtrent halvparten av omsetningen skjermer på 8,5 tommer, og du får uten tvil mye mer ut av denne størrelsen. Spesielt hvis du skal bruke produktet utenfor bilen, sier Ingebretsen.

Firmaet tilbyr også en skjerm på 10,2 tommer. Man regner ikke med så stor omsetning for denne skjermen, fordi det kan være vanskelig å montere en så stor skjerm i bilen. Skjermene er konstruert for alle typer tilkopling. Optical Storage har laget en kontakttype som samler alle signaler og strømforsyning i samme kabel og med en terminal. Det skal gjøre det lett å kople opp produktene i bilen og redusere antall kabler. Systemet kalles Click&Go, og brukes både på skjerm og DVD-spiller.

Prisene på produktene er etter Ingebretsens mening mest avhengig av dollarkursen og svinger i markedet. Han påstår imidlertid at prisnivået generelt er meget lavt i forhold til produktenes ytelse.

Optical Storage er representert i mange distribusjonsselskaper, først og fremst i bilbransjen, netthandel og elektronikkbransjen.

Click 10

Dette er en ny, kombinert spiller og skjerm spesielt beregnet for bil. Som navnet sier er skjermen på 10,2 tommer, og Ingebretsen legger vekt på at rammen rundt skjermen er laget minimal slik at skjermen er størst mulig i forhold til produktets dimensjoner. Han regner med at produktet vil koste rundt 3.000 kroner når det kommer. Click 10 har også innebygd oppladbart batteri, som skal gjøre det lett å bruke den der det ikke er tilgang på strøm. Spilletiden per lading er 2,5 til 3 timer, opplyser han.

Digitale bilderammer

Et nytt produktsegment for Optical Storage er digitale bilderammer. Markedet for denne type produkter er stort i Norge, Ingebretsen tror det ligger på mer enn 30.000 enheter totalt, og mye blir solgt i julehandelen.

– Vi har valgt å markedsføre produkter med rammestørrelse 7 og 8,5 tommer, og kommer med fire ulike produkter innen dette segmentet. Det viktigste produktet er Photomail-X som kan motta signaler fra trådløst datanettverk sendt fra mobiltelefon eller epost direkte til rammen, forteller Ingebretsen.

Alle bilderammene kommer med en egen epost-adresse. Det kreves ikke oppsett av produktet via datamaskin og skjermen har høy oppløsning. Denne rammen vil koste rundt 2.000 kroner.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Click&Go er navnet på et feste beregnet på nakkestøtte. Festet har alle tilkoplinger og skjerm/DVD-spiller klikkes rett på.
Click7 duo er en av de minste skjermene fra NextBase. Skjermene opererer parallelt med samme signal fra DVD-spiller.
Til toppen