USIKRE PÅ NETTHANDEL

I Skandinavia har 46 prosent avstått fra å handle på nettet fordi det ikke føltes trygt. 12 prosent opplever nye elektronikkprodukter som mest usikkert å handle på nett.

Dette går frem av en undersøkelse utført av Yougov på oppdrag av Paypal i Norge, Sverige og Danmark. 1012 personer i alderen 18 - 65 år fra Norge har deltatt i undersøkelsen, heter det i en pressemelding.

Respondentene i undersøkelsen oppgir at de velger å handle på nettet fordi det er billigere og enklere, men hvis de ikke føler at sikkerheten er godt nok ivaretatt påvirker dette kjøpsbeslutningen negativt.

En tredel opplever at det er minst sikkert å handle fra små, uetablerte nettbutikker, mens bare fem prosent opplever dette med store og veletablerte nettbutikker.

34 prosent opplever brukte varer som mest usikkerhet. Deretter kommer klær og nye elektronikkprodukter, med henholdsvis 17 og 12 prosent.

– Økt sikkerhet ikke må gå på bekostning av kjøpsopplevelsen, sier Catrine Andersson, markedssjef for Paypal i Nord-Europa, i pressemeldingen.

Faktorer som øker følelsen av sikkerhet er ifølge Paypal at nettsiden har sikkerhetssertifikat (SSL, Verisign etc.), og at man slipper å oppgi personlige opplysninger som personnummer og kontonummer når man handler. Undersøkelsen viser også at kjøperbeskyttelse og full returrett gjør at kjøperen kjenner seg tryggere.

Til toppen