Før konkursen deltok Jarl Espen Skau (t. v.) i QPVision AS på Elektronikkbransjens arrangement i forbindelse med kåringen av Årets julegaver, sammen med Murat Ulku fra den tyrkiske produsenten Crea. De viste sin splitter nye TV med innebygd PC. Foto: Tore Skaar.

VIL I GANG IGJEN etter QPVison-konkursen

QPVision AS i Tønsberg begjærte seg selv konkurs den 2. desember. De tidligere eierne har kjøpt boet, med ønske om å komme i gang igjen.

– Vi stifter et nytt selskap og er i dialog med våre tidligere samarbeidspartnere, sier daglig leder Kjetil Sætre.

Han eide 60 prosent av QPVision AS gjennom holding- og konsulentselskapet Herøen forlag AS. Christian Amundsen og Jørund Haugum var inne på eiersiden med 40 prosent gjennom selskapene Ham Invest og Jeha Invest. De tre satser videre med samme eierskap.

– Den høye gjelden og servicekostnadene vi dro med videre fra de tidligere eierne ble for tung å bære. Forhandlingene med banken førte ikke frem, og da hadde vi ikke noe valg enn å begjære selskapet konkurs, sier Sætre til fagbladet Elektronikkbransjen.

QPVision startet i 2004 utviklingen av flate TV-skjermer med produksjon i Asia. I 2004 og 2005 gikk de med rundt 2 millioner kroner i pluss. I 2006 og 2007 ble det minus, med 5,2 og 5,3 millioner kroner.

Sætre har vært daglig leder i QPVison siden 2008. Han forteller at merkevaren QPVision nå er i historie. Det nye selskapet er i forhandlinger med den tyrkiske fabrikken Crea, som de det siste året har samarbeidet tett med.

Etterservice

– Dette er en kjent merkevare som vi ønsker å drive videre. Hvis ting faller på plass, håper vi alle de tre ansatte blir med oss videre. Vi ønsker å opprettholde forholdet til våre tidligere kunder, og arbeider med å finne en løsning for etterservicen av Crea-produktene vi har solgt. Når det gjelder QPVision-produktene må vi se nærmere på dette før vi konkluderer med hva vi skal gjøre, sier Sætre.

I sommer flyttet og restrukturerte selskapet driften, og Sætre håper det nye selskapet kan fortsette der det gamle slapp.

– Vi kan i praksis starte så snart vi får overlevert boet, men siden vi går julen i møte vil det nok først begynne å skje noe på nyåret. TV er fortsatt hovedproduktet, men vi håper vi i samarbeid med Crea etter hvert kan tilby andre produkter på det norske markedet, sier Sætre.

– Hva gikk feil i QPVision AS?

– Som nevnt hadde vi en for tung økonomisk byrde fra de tidligere eierne. Det krever innkjøpskraft og muskler å komme gjennom svingningene i markedet, og man må sette av nok penger til etterservice – noe som er svært viktig i bransjen, sier Sætre.

Han har bakgrunn innen salg og markedsføring, og startet blant annet selskapet Planet Golf som ble solgt til Afteposten for noen år siden. Han innrømmer at det har vært noen tøffe uker i det siste.

– Det har vært en traumatisk opplevelse å gå konkurs.

Til toppen