Vil ikke lenger dilte etter DEN ANDRE KOREANEREN

– LG ønsker ikke lenger å gå i hælene på Samsung, og har med årets nye produkter lykkes i å skape en egen identitet.

– Dette er svært viktig for at vi skal skille oss ut i markedet for flat-TV, der alt snart er like bra, ser likt ut og koster det samme. Mange kunder velger TV ut fra design, og da er det viktig at man har en tydelig markedsidentitet, sier Örnstig.

Han er svært godt fornøyd med nyhetene den koreanske produsenten viste på CES.

– Årets produktlinje er mer personlig enn tidligere. Vi har fått et unikt design, samtidig som bildekvaliteten og materiellet som er brukt har tatt et par enorme steg videre.

– Kommer endringen tidsnok for LG?

– Den kommer i hvert fall på riktig tidspunkt. I 2008 går vi inn i en ny periode, der kundene begynner å forvente seg noe mer av en TV enn at den er flat, sier Örnstig.

På en messe som er preget av svært tynne prototyper, mener han LG er de eneste som faktisk har en TV som er tynnere enn fire centimeter i handelen.

Eneste med THX på bilde

Plasmaserien PG 6000 kommer i fem ulike versjoner i størrelsene 32 tommer, 42 tommer og 50 tommer, og vil være i butikk i mars. Serien har blant annet versjoner for kabel-TV (DVB-C) og bakkenettet (mpeg-4).

– At LG har fått THX-sertifisering for denne plasma-serien sender tydelige signaler om kvalitet, mener Örnstig.

– Hva betyr dette for LG?

– Kvaliteten har økt hos alle produsentene, og alle har sine sterke og svake sider. At Pioneer tilbyr bra TVer er alle enige om, men det er bare vi som har en THX-sertifisering av bildet.

– Dermed har LG et bedre bilde enn Pioneer?

– I følge THX-standarden har vi det.

På designsiden skiller LG 6000 seg ut med sin røde farge og en designdetalj i form av et hull som går tvers igjennom TVen.

Hull i TVen

TVen har en sensor som stiller inn lys, kontrast og farger etter lyset i rommet. Funksjonen finnes bare på LCD med full HD-panel, da LCD skal være for lyssterke i normalt belyste TV-rom.

– I et mørkt rom reduseres lysstyrken samtidig som bildekvaliteten bevares, bildet blir behageligere å se på og strømforbruket reduseres med opp til 50 prosent, sier Örnstig.

Lyden kommer fra elektrostathøytalere utviklet i samarbeid med Mark Levinson, og Örnstig karakteriserer denne som HiFi-lyd.

– Hvem konkurrerer LG med på TV-siden?

– Alle. På plasma konkurrerer vi fremfor alt med dem som produserer plasma. Når det gjelder LCD, kryper bildekvaliteten stadig nærmere plasma – dermed er det også en konkurranse mellom de to teknologiene. Nå er det ikke lenger de ulike skjermteknologiene som utgjør forskjellen, men kundens opplevde verdi av design og bildekvalitet, sier Örnstig.

Powered by Labrador CMS