ASUS-MOBILER TIL NORGE

Taiwanerne er mest kjent for PCer her i Norge, men kommer nå med helt nye smarttelefoner på det norske markedet. Og ZenFone har et svært aggressivt prispunkt.

Publisert Sist oppdatert

Her hjemme har Asus så vidt bevegd seg inn i mobilmarkedet med PadFone, en to-i-ett mobil og nettbrettløsning, men er kanskje aller mest kjent som produsent av bærbare PCer.

– Vi har gjort hybridkonseptet lenge, men konsumentene har etterspurt rene mobiler også, og nå kommer vi. Vi vet at etterspørselen finnes, så nå er det opp til oss å vise oss fram for teleoperatørene. Vi har i Norden generelt ikke solgt mye via operatører, men det jobber vi veldig hardt med nå. Vi vet de fleste kjøper mobil med abonnement, så det er viktig for oss å være i disse kanalene, sier Andreas Zannin, markedssjef i Asus Sverige, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tre størrelser

Asus har alltid vært kjent for å levere bra produkter til en riktig bra pris, og det viser vi nå også med ZenPhone

Asus ZenFone kommer i en 4, 5 og 6-tommers utgave, i mange ulike farger.

– ZenFone 4 er en innstegsmodell, med litt lavere spesifikasjoner enn de andre to. Men alle kommer med både single og dual sim-kort, uten noen forskjell i pris. Dette er veldig populært i Aisa, men i Europa ligger vi litt etter, sier Zannin.

Det er Android som kjører på alle modellene, men også Asus har sin egen menyvariant.

– Asus Zen UT er vårt eget grensesnitt. Ikonene er oppdaterte, men vi har ikke lagt på noe sminke som forstyrrer Android-grensesnittet, sier markedssjefen.

Når det gjelder spesifikasjoner har skjermene på de to største modellene en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Forskjellene mellom de to største modellene går først og remst på lagringsplass og RAM. 6-tommeren har mest av begge deler – to gigabyte arbeidsminne, og åtte, eller 16, gigabyte lagringsplass. ZenFone 5 stiller med halvparten så mye arbeidsminne, og bare fire gigabyte lagringsplass.

Aggressive priser

En annen forskjell er kameraoppløsningen. ZenFone 6 har en kamerabrikke som knipser bilder i 13 megapiksler, mens bildene fra femmeren er på åtte megapiksler.

Begge telefonene stiller med den samme systembrikken fra Intel, kjent under navnet Atom Z2580.

Aller mest imponerende er kanskje likevel prisen. ZenFone 4 vil koste 99 dollar, eller rundt 600 kroner, uten abonnement. De andre to vil koste henholdsvis 149 dollar, 900 kroner, og 199 dollar, eller cirka 1200 kroner.

– Vi håper å ha telefonen i salg før sommeren, og norske skatter og avgifter vil nok komme på toppen. Men Asus har alltid vært kjent for å levere bra produkter til en riktig bra pris, og det viser vi nå også med ZenPhone, sier Zannin.

Powered by Labrador CMS