TO ZENFONES FRA ASUS

Asus lanserer to ZenFone-modeller i Norge, og kanskje kommer smartklokken også.

Publisert Sist oppdatert

Asus er kanskje best kjent for sine bærbare PCer, men nå vil selskapet også inn på mobil- og smartklokkemarkedet her i Norge. Taiwanerne lanserte tre mobiler under fjorårets MWC-messe, men uten 4G-støtte var det vanskelig å komme inn i det nordiske markedet.

4G på alle modeller

Med ZenFone 2 og ZenFone Zoom som vi viser her på messen har vi endelig 4G, så da kan vi begynne å jobbe riktig hardt i Europa

– Fjorårets ZenFone 4 ble solgt i Sverige med 3 og Chili mobil i Norge, mens ZenPhone 5 og 6 aldri kom hit til lands. Stor etterspørsel i Asia gjorde leveringen vanskelig, og uten 4G-støtte var det også utfordringer. Med ZenFone 2 og ZenFone Zoom som vi viser her på messen har vi endelig 4G, så da kan vi begynne å jobbe riktig hardt i Europa, sier Mats Nevelius, nordisk salgssjef for Asus, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han sier selskapet satser på design og ytelse til en rimeligere pris enn mange av konkurrentene.

– «Empowering luxury for everyone» er slagordet vårt, vi kommer ikke med noen 700 euros telefon. Vi skal ha bra produkter til en bra pris, sier Nevelius. 

ZenFone 2 kommer i tre ulike varianter, og salgssjefen sier det ennå ikke er bestem hvilke som kommer på det norske markedet.

– To av variantene har en 5,5 tommers skjerm, mens mini-versjonen har 5 tommer. Vi ser litt an interessen fra kjedene før vi bestemmer oss hvilke vi lanserer.

Toppversjonen av ZenFone 2 har Full HD-skjerm, 4 GB ram og kjører Intel Atoms Z3580 quad core @ 2,3 GHz prosessor. Asus har et 13 megapikslers Pixelmaster-kamera i ZenFone 2, og fem megapikslers oppløsning på frontkameraet. Både kamerabrikken og optikken skal være svært lysfølsomme, og taiwanerne har også lagt til en HDR-løsning som skal gi bedre bilder og mye høyere dynamikk enn konkurrentene.

Optisk zoom

Kameraet i både ZenFone 2 og ZenFone Zoom er optisk stabilisert, for å gi bedre bilder når lukkertiden blir lang. I tillegg har telefonene LED-blits med to forskjellige fargetoner, som skal gi bedre bilder i veldig dårlig lys.

ZenFone Zoom har som navnet antyder fokus på kamera, og kommer blant annet med tre ganger optisk zoom, og har både dedikert kamera- og videoknapp.

– ZenFone Zoom har blant annet vunnet CES’ Editors Choice Award, og kommer til Norden i andre halvår, sier Nevelius.

Asus’ telefoner kjører Android, men har selskapets eget ZenUI brukergrensesnitt.

– Det går på tvers av plattformene, så vi har totalt solgt 16 millioner enheter med dette grensesnittet. Mye er bygd opp via apper, så vi kan pushe oppgraderinger mye raskere enn andre, fordi vi ikke trenger å redesigne hele operativsystemet. Brukerne kan også personifisere mobilen mer enn hos konkurrentene, helt ned til hvilken font og ikoner som skal brukes, sier Nevelius.

Kanskje kommer klokken

Under fjorårets IFA-messe lanserte Asus også en smartklokke. Med en vekt på 75 gram er ZenWatch lettere enn mange av konkurrentene, og taiwanerne viste fram klokken også på mobilmessen i Barcelona.

Skjermen er på 1,63 tommer, prosessoren er en Qualcomm APQ8028, og denne er paret med 512 MB minne. Lagringen skjer på 4 GB med flashminne, og batteriet er på 369 mAh. Klokken kjører Android Wear.

– ZenWatch har både pulsmåler, GPS, skritteller og mer. Jeg håper vi lanserer den også i Norge, sier Nevelius.

Powered by Labrador CMS