Pinell North har Spotify Connect, blåtann, radio og podcast fra internett, FM og dab. Pris: 3.000,- Foto: TT Micro

STOR TRO PÅ REISEN RADIOEN VIL HA

– Vi har tatt en skikkelig god 360-graders blåtannhøyttaler med to aktive og to passive høyttalere og satt inn en avansert radiomodul i den.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Tom Vedvik, styreleder, medeier og markedssjef i TT Micro, når han viser frem Pinell North. Selskapet er kanskje mest kjent for sine radioer, og for to år siden tok de opp igjen denne satsingen med Supersound-modellene 701, 501 og 301, som beveget seg oppover både på kvalitet og pris. Siden er det kommet flere modeller, og det er enda flere på gang, men den virkelige stjernen er ifølge Vedvik nettopp Pinell North.

– Den har en batteritid på 15 timer, kan brukes som en fullverdig blåtannhøyttaler, den kan spille all verdens internettradioer og podcaster via wifi, og er en fantastisk radiomottaker for både FM og dab. Den kommer i handelen i juli-august, i fire farger, og vil koste 3.000 kroner. Dette er en premiumradio, den ser ut som og låter som en premiumradio, og dette er noe markedet skriker etter, sier Vedvik til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tom Vedvik med Pinell North, som kommer i salg til høsten til 3.000 kroner. I bakgrunnen Pinell GO. Foto: TT Micro

Den beste reiseradioen

Han forteller at selgerne deres nå viser Pinell North frem for handlerne, og sier de kommer tilbake med ordreblokkene fulle.

– Markedet oversvømmes av blåtannhøyttalere i ulike størrelser. Hvorfor er det ikke flere som setter inn en radiomodul i disse?

– Jeg forstår det ikke, men det er jo bra for oss, smiler Vedvik.

Pinell North har et fotavtrykk på 10x10 cm, fire knapper for forhåndsinnstilling av radiokanaler og spillelister, og den har Spotify Connect. Batteritiden på 15 timer er på 50 prosent volum, og Vedvik mener dette gjør Pinell North til den beste reiseradioen man kan tenke seg.

Pinell North kommer i fire farger. Foto: TT Micro

– De gamle og gode reiseradioene mange av oss har gode minner fra, vil slite i en direkte sammenligning av lyden. Takket være to aktive og to passive elementer gir den 360-grader lyd, og ved å sette den i et hjørne eller inntil en vegg får man god hjelp av akustikken derfra. I tillegg kommer alle mulighetene man har til å spille på den, sier Vedvik.

TT Micro har valgt å ikke legge ved en fjernkontroll i esken.

Smart radio

Siden den både har FM, dab og internett kan vi selge Pinell North over hele verden

– Menyen på Pinell North er intuitiv og enkel å bruke, men de fleste vil nok bruke den førsteklasses Undok-appen fra Frontier, selskapet som har levert modulen vi bruker i Pinell North, med dab, wifi, FM og blåtann. For å tydeliggjøre brukermulighetene har vi begynt å bruke Smart Radio-logoen til Frontier i markedsføringen, og siden den både har FM, dab og internett kan vi selge Pinell North over hele verden, sier Vedvik.

Pinell North har fire knapper for forhåndsinnstilling. Foto: TT Micro

– Dette er ambisjonen?

– Et lykkescenario hadde vært å selge den i USA. Andre aktuelle marked er England, Tyskland, Danmark, Sveits og Nederland, og i og med at vi er opprettet et fellesforetak med svenske Gandalf Distribution, som er eid av latviske Elko Group, har vi også tilgang til deres distributører, sier Vedvik.

Pinell Supersound 001 er en enklere dabradio til 800 kroner.

– Hvor viktig er denne lanseringen for TT Micro?

– Pinell North tar oss endelig tilbake der vi var da vi falt av tronen i 2015, sier Vedvik.

Han sikter til at det da ble oppdaget at batteriet i radioen Pinell GO var brannfarlig, og at TT Micro tok kostnaden med å bytte det ut i samtlige 50.000 radioer som var solgt.

– North og GO er ikke helt ulike i form og størrelse?

– Til dels, men du kan absolutt ikke sammenligne lyden. North er fyldig, med god bass, og når du lytter til den skulle man ikke tro at den er så liten som den er. Lydideen kommer fra blåtannhøyttalere, og vi har brukt to år på å få produktet klart. Vi er helt sikre på at dette er en radio ingen andre har, og har store forventninger til mottakelsen i markedet.

Pinell Supersound 101 er samme radio med internett i tillegg, til 1200 kroner.

– Så fort FM-nettet var slukket, sluttet kringkasterne å markedsføre dab?

Pinell Supersound 201 er litt større og kraftigere, og kommer i valnøtt og hvitt som en rimeligere versjon av 301, til 1700 kroner.

– Det kan stemme, men vi ser tydelig at det er et marked for dab. Fortsatt er det slik at folk vil trykke på én knapp og bli servert innhold, uten at de selv må engasjere seg, og her kan man som sagt velge mellom dab, FM, blåtann og all verdens internettkanaler og podcaster.

Spydspiss

Petter Kvarme begynte 1. april som nøkkelkundesjef i TT Micro for Gandalfs portefølje. Foto: TT Micro

TT Micro har flere radionyheter i ermet. Pinell Supersound 001 er en enklere dabradio til 800 kroner. 101 er samme radio med internett i tillegg, til 1200 kroner. 201 er litt større og kraftigere, og kommer i valnøtt og hvitt som en rimeligere versjon av 301, til 1700 kroner. Nevnte 301 er også kommet i hvitt, og koster 2.700 kroner.

– Hvor viktig er radio for TT Micro?

Lydkvaliteten er tilsvarende en blåtannhøyttaler i samme prisklasse, men her får man i tillegg en avansert smartradio

– Radio representerer cirka 20 prosent av omsetningen vår. Vi hadde en liten dupp i fjor på grunn av koronaen, men i år passerer vi 100 millioner. Vi selger også for eksempel mobilutstyr og briller og er inne på de fleste bensinstasjoner, sier Vedvik som ikke legger skjul på at hjertet ligger hos radio.

– Dere inngikk tidligere i år partnerskap med Gandalf Distribution. Hva vil lanseringen av Pinell North bety i denne sammenhengen?

– Dette vil være en nøkkelåpner, et spydspissprodukt ingen tidligere har laget. Lydkvaliteten er tilsvarende en blåtannhøyttaler i samme prisklasse, men her får man i tillegg en avansert smartradio som kan brukes over hele verden, sier Vedvik.

Batteritiden på Pinell North er 15 timer på 50 prosent volum. Foto: TT Micro
Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2021, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS