Sennheiser HD 800 S

Pressemelding fra Sennheiser 23. desember 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

HD 800 S – ett skritt nærmere den perfekte lyden

Sennheiser lanserer ny versjon av HD 800 med forbedret gjengivelse av mellomtone og bass

Musikkelskere over hele verden verdsetter Sennheiser HD 800 for det briljante lydbildet og den imponerende romligheten. Med HD 800 S presenterer lydspesialisten nå en ny versjon som overgår forgjengeren i lytteopplevelse: Akustisk sett benytter man den velprøvde transduserteknologien og det innovative øreklokkedesignet fra HD 800, mens lydbildet nok en gang ytterligere er blitt optimalisert i mellomtone- og bassområdet. Sennheiser har også forbedret utstyret på HD 800 S ved å inkludere en symmetrisk kabel – XLR4. Fargen er også noe endret: Øreklokkene på den nye modellen formelig skinner, i en førsteklasses, mattsvart finish.

Helt fra lanseringen har HD 800 vært en favoritt blant musikkelskere og audiofile. Briljant diskant, presis bassgjengivelse og et særlig klart lydbilde kombinert med en frekvensrespons fra 4 til 51 000 Hz – alt dette er fremtredende egenskaper ved modell HD 800, som har vunnet en rekke priser.

Med HD 800 S har lydgjengivelsen blitt optimalisert utover den høye standarden som ble satt med HD 800, dette via den innovative absorbentteknologien som først ble introdusert i IE 800. Denne patenterte teknologien sørger for at den såkalte maskeringseffekten nøytraliseres. Dette akustiske fenomenet (som reduserer lydkvaliteten) oppstår ved at det menneskelige øre ikke kan oppfatte lyd i det høyere frekvensområdet med lavt volum, samtidig med at det er innslag av betydelig kraftigere lyd i det nedre frekvensområdet. Ved å benytte absorbentteknologi absorberes energien i resonansene, og hindrer derved eventuelle uønskede topper i frekvensresponsen og sikrer at selv de fineste nyanser i musikken forblir hørbare, over hele frekvensområdet.

Imponerende lydopplevelse – fremragende teknologi

Den forbedrede lydkvaliteten i HD 800 S er basert på hi-end-teknologien fra den legendariske forgjengeren. Kjernen i den nye modellen er som i HD 800 et unikt transdusersystem. Dette er utgangspunkt og garanti for et usedvanlig detaljert lydbilde.

Transduseren er på 56 millimeter, den største som for tiden brukes i dynamiske hodetelefoner. Til tross for transduserens størrelse minimaliserer den patenterte membranen med sin innovative ringdesign all forvrengning som kan oppstå især ved høyere frekvenser, og holder total harmonisk forvrengning under 0,02 prosent. Utformingen av øreklokkene ble også viet særskilt oppmerksomhet. De er designet på en måte som gjør at lydbølgene rettes inn mot øret med en svak vinkel. Dette gir en meget naturlig og romlig oppfattelse av lyden.

For å oppnå enda bedre lydkvalitet ved gjengivelse av lydkilder med symmetrisk utgang, for eksempel Sennheiser HDVD 800, leveres HD 800 S med symmetrisk XLR4-kabel.

Luksuriøse materialer for luksushodetelefoner

“Sennheiser HD 800  er i en klasse for seg. I løpet av utviklingsarbeidet tok vi tid til å fokusere på hver eneste detalj”, forklarer Maurice Quarré, Director Business Segment Select & Audiophile hos Sennheiser. Og det gjelder også for den nye HD 800 S. I likhet med forløperen benytter lydspesialisten i disse hi-end-hodetelefonene utelukkende materialer av høyeste kvalitet – dette først og fremst for å bygge opp under de enestående lydegenskapene på en optimal måte. For eksempel legges transduseren ned i en spesielt fremstilt trådduk av rustfritt stål . For hodebøylen valgte lydspesialisten et design som består av mange lag med lyddempende plast og rustfritt stål. Og kontaktene på pluggene er gullbelagt for å sikre optimal kontakt. Øreklokkene er laget av høy kvalitets, dempende plast, av samme type som brukes i konstruksjoner i fly som erstatning for metall. Det er nettopp disse komponentene på HD 800 S som har en mattsvart, silkeglansfinish,  og som gir de nye hi-end-hodetelefonene en unik, silkemyk, luksuriøs look. På denne måten kommer det ytre på HD 800 S i perfekt harmoni med den eksepsjonelle kvaliteten i lydbildet.

HD 800 S er som HD 800 håndlaget ved selskapets tyske hovedkvarter i Wedemark. Den kan leveres fra midten av desember 2015.

Powered by Labrador CMS