Torodd Bjørkestrand i Roland Scandinavia kunne under Larvik gitarfestival for første gang vise frem Boss Katana-Air i Norge. Foto: Stian Sønsteng

BOSS BLIR GITARMERKET TIL ROLAND

– Det gitarrelaterte utstyret fases over til Boss, mens Roland er alt det andre, sier Torodd Bjørkestrand i Roland Scandinavia.

Publisert

Vi møter ham på Larvik gitarfestival, der Roland Scandinavia for første gang viser frem Boss Katana-Air i Norge. Dette er en helt trådløs gitarforsterker med ladbart batteri og trådløs sender, som også kan brukes som blåtannhøyttaler. Fagbladet Elektronikkbransjen har tidligere skrevet om denne, siden vi fikk se den på CES-messen i Las Vegas i januar.

– Hva betyr dette produktet for dere?

– Vi har aldri hatt trådløst utstyr tidligere, så det er en spennende tilvekst i Katana-serien med gitarforsterkere, sier Bjørkestrand.

– Hva betyr varemerket Boss for dere?

– Det er et gitarmerke som ble etablert i 1974, og er litt yngre enn Roland. Det er nok mange som ikke kjenner til koplingen, og det er helt greit for oss. Dette betyr at Boss som varemerke står støtt. Det har også vært en endring, siden de nye gitarforsterkerne våre heter Boss – mens de tidligere het Roland.

Roland Scandinavia har cirka 20 ansatte, og hovedkontor i Danmark. Selskapet er eid av Roland Europe Group, som igjen er eid av Roland Corporation i Japan. Støttet av sine svenske og danske kolleger,

Dette betyr at Boss som varemerke står støtt

følger Bjørkestrand og hans kollega Vidar Ersfjord opp de norske forhandlerne.

Digitalpiano størst

– Hvilken kategori er størst for dere?

– Våre digitale piano og trommer har knivet om å være størst, men etter at vi fikk noen nye digitale piano i litt lavere prissjikt, som har slått veldig bra an, ble denne kategorien størst i fjor, sier Bjørkestrand.

– Hvordan opplever du situasjonen for musikkbransjen i Norge?

– Den er utfordrende, og det er viktig å ikke sove i timen. Man må følge med på hva som skjer internasjonalt, og vi var en av de første importørene i Skandinavia, kanskje den aller første, som harmoniserte prisene i Europa. Hadde vi ikke gjort det, ville det flommet inn fra utlandet med varer. Likevel opplever vi at enkelte utenlandske aktører i perioder er ekstra aggressive i Skandinavia, sier Bjørkestrand.

Under salgsmessen i forbindelse med Larvik gitarfestival viser selskapet Katana-serien, og Bjørkestrand forteller at den vokser.

– Helt fra Katana 50, som er bestselgeren, til Katana Artist, som er en mer forseggjort forsterker og koster noe mer. Dessuten har vi med oss Blues Cube, som er i øvre sjikt, sier Bjørkestrand.

Blues Cube er et undermerke, der Roland-logoen ikke har fått særlig stor plass på toppen.

Driftssikre Katana

– Vi har også de gode, gamle Jazz Chorus-ene, der Roland JC-120 Jazz Chorus er en legendarisk gitarforsterker, siden den låt som ingen andre. Disse viser vi alltid frem, og vi har også fått noen mindre modeller. Du skrur én lyd på disse, og de er nok et nisjeprodukt for dem som ønsker en veldig ren gitarlyd.

– Går det an å beskrive lyden på Katana?

– Dette er forsterkere som kan brukes til det meste, og de henvender seg til alle, fra begynnerne og oppover, siden de har mye teknologi og finesser fra Blues Cubene. Katana er også kjent for at de er så driftssikre, derfor er de også mye brukt i skoleverket. Det er flere musikklærere som forteller oss at det er disse bare virker og virker, og det er jo hyggelig – både for dem og oss.

Roland Scandinavia har også med seg flere effektbokser til Larvik gitarfestival, og Bjørkestrand innrømmer at han er skuffet over at han ikke kan vise frem det nye multieffektbrettet GT-1000.

– Dette er nylig lansert, og vi har et eksemplar i København, men siden det skal foretas noen endringer kunne vi ikke ta det med oss. Det er litt synd, siden Larvik gitarfestival er en enestående anledning for oss til å møte sluttkundene. GT-1000 er et flaggskip til rundt 10.000 kroner, og det kommer i handelen i mai-juni. Multieffektbrett selger vi bra med, fra lillebroren GT-1 til 1.800 kroner og oppover.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.

Powered by Labrador CMS