Administrerende direktør Stig Ervik i selskapet som nå heter Norsirk. Foto: Norsirk
Administrerende direktør Stig Ervik i selskapet som nå heter Norsirk. Foto: Norsirk

ELRETUR BYTTER NAVN TIL NORSIRK

– Elretur er en av de mest kjente merkevarene i bransjen, og det har vært en vanskelig beslutning å endre navnet, sier Stig Ervik.

Publisert

Han er administrerende direktør i selskapet, som fra årsskiftet byttet navn fra Elretur til Norsirk.

– Med en stadig større bredde i våre produkter og tjenester måtte vi komme opp med et navn som er mer dekkende for aktiviteten vår, sier Ervik i en pressemelding.

Norsirk skal ifølge meldingen gjøre hverdagen enklere for alle importører som har produsentansvar for EE-avfall, batteri og emballasje.

– Elretur-navnet lever videre i forbindelse med innsamling, miljøsanering og gjenvinning av EE-materialer, sier Ervik.

Han mener kundene oppnår både effektivisering og kostnadsbesparelser gjennom å samle alle produsentansvarsavtalene i selskapet.

Skjerpede krav

– Historisk sett har vi vært i forkant av utviklingen på nasjonale og internasjonale myndighetskrav. Både på grunn av lang fartstid som en aktør med europeiske samarbeidspartnere, og videre fordi vi tar en aktiv rolle i forbindelse med høringer og prosesser rundt lover og regler for øvrig, sier Ervik i pressemeldingen.

Her vises det til at norske virksomheter med det første vil få skjerpede krav tilknyttet avfall og avhending av utstyr, med produsentansvaret som kommer med den nye emballasjeforskriften som nå er til høring, samt EUs nye og strengere personvernforordning som innføres i 2018.

– Vi i Norsirk er godt forberedt, og dermed er kundene våre godt forberedt. Vårt datterselskap AD er spesialister på datasikkerhet og sletting, som bare blir viktigere og viktigere ettersom stadig flere EE-produkter også har minne. De av kundene våre som forvalter produsentansvaret for emballasje gjennom oss kan benytte Grønt punkt-merkingen, sier Ervik.

Historisk sett har vi vært i forkant av utviklingen på nasjonale og internasjonale myndighetskrav

Norsirk er eid av Stiftelsen Elektronikkbransjen med 60, IKT Norge med 30 og Abelia med 10 prosent. Stiftelsen Elektronikkbransjen er også utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen.

Powered by Labrador CMS