Fra Musikkbransjehelgen på Olavsgaard hotell i Skedsmo den 23. og 24. september. Foto: Stian Sønsteng

TRENGER FLERE MEDLEMMER

– Vi må få med flere medlemmer for å kunne overleve på sikt, men vi er kjempefornøyd med å være en del av Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Publisert

Det sier styreleder Erik Østby i Norsk Musikkbransjeråd, som siden 1. januar 2017 har vært en del av Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Den 23. og 24. september ble årets Musikkbransjehelg arrangert på Olavsgaard hotell i Skedsmo utenfor Oslo. Her ble Østby, som er daglig leder i EM Nordic AS, under generalforsamlingen gjenvalgt som styreleder i Norsk Musikkbransjeråd.

– Da jeg i 2015 ble bedt om å overta som leder for Norsk Musikkbransjeråd, lå organisasjonen egentlig nede for telling med brukket rygg. Etter noe sondering tenkte jeg at vi trengte å bli en del av noe større, og tok kontakt med administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen for å høre om vi kunne passe inn her. Det ble møtt med meget god respons, og kollektiv innmeldelse ble vedtatt på generalforsamlingen i oktober 2016. Dette har vært svært vellykket; Stiftelsen Elektronikkbransjens profesjonelle ledelse har reddet Bransjerådet og de har tatt over alt ansvar for administrasjonen av Bransjerådet. Det at vi i dag er en del av Stiftelsen Elektronikkbransjen tror vi danner et solid grunnlag for fremtiden, sier Østby.

For snaut 4.000 kroner i kontingent tilbyr vi butikkene en rekke medlemsfordeler

Under generalforsamlingen ble også Erik Sæther (Yamaha Music) og Steinar Eikum (EM Nordic AS) gjenvalgt som styremedlemmer. I tillegg består styret av Lene Pedersen (4Sound Molde/Musikkhuset Molde AS), Torstein Vik (Polysonic Norge AS) og Magne Iversen (Gitarhuset Alnabru AS), som ikke var på valg.

Fire tusenlapper i året

Daglig leder Erik Østby i EM Nordic AS er gjenvalgt som leder i Musikkbransjerådet. Her er han sammen med internasjonal salgssjef Theresa L. Hoffman i C. F. Martin & Co under Musikmesse i Frankfurt. Foto: Stian Sønsteng.

Hittil i år har det vært avholdt tre av fire styremøter i Norsk Musikkbransjeråd, og i tillegg til musikkbransjehelgen har det for medlemmene vært arrangert en felles bransjemiddag under messene Musikmesse og Prolight + Sound i Frankfurt. Fagbladet Elektronikkbransjen, som er utgitt av Stiftelsen Elektronikkbransjen, har i tillegg til disse messene dekket LLB-messen på Fornebu og hatt flere artikler relatert til musikkbransjen samt LLB (lyd, lys og bilde) for skjerm og scene.

– Musikk- og LLB-bransjen har vært et svært positivt tilskudd i bransjeforeningen, og vi har brukt dette året på å stake ut den videre kursen. Stadig flere melder seg inn i Stiftelsen Elektronikkbransjen, og vi vil fremover spesielt satse på å få inn medlemmer blant butikkene. For snaut 4.000 kroner i kontingent tilbyr vi dem en rekke medlemsfordeler, som juridisk bistand og kursing, sier Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Han ledet Musikkbransjehelgen, der det i tillegg til generalforsamlingen var lagt opp til foredrag både lørdag og søndag.

– Vi hadde invitert foredragsholdere som var relevante for musikkbransjen, og fokuserte søndag spesielt på forbrukerkjøpsloven. For mange tror vi lørdagens foredrag med professor Asbjørn Schaathun ved Norges Musikkhøyskole, som snakket om det ultimate kreative team med The Beatles som utgangspunkt, var en opplevelse utenom det vanlige – som dessuten passet midt i blinken for denne forsamlingen, sier Røsholm.

Powered by Labrador CMS