Fra Hvitevaredagene 2017, da deltakerne ble trent i kundedialog. De gule vestene ble brukt for å skille kunder og verkstedsansatte. Foto: Jan Røsholm

NYTT FORMAT PÅ HVITEVAREDAGENE

Hvitevaredagene har blitt arrangert i regi av Stiftelsen Elektronikkbransjen siden 2006. Årets arrangement får litt ny innpakning.

Publisert

I 2019 arrangeres Hvitevaredagene på Quality Airport Hotel Gardermoen fredag 22. og lørdag 23.november. Som tidligere år avholdes lovpålagt FSE-kurs i sikkerhet og førstehjelp på lørdagen. Fredagen vil variere litt fra tidligere år.

Se, ta på og prøv

Normalt har Hvitevaredagenes første dag vært spekket med innlegg og foredrag. I år blir det fortsatt foredrag, men vi utvider konferansesalen til dobbelt areal. Her vil leverandørene sette opp utstyr, testutstyr og produkter. Mellom det faglige, i litt lengre pauser, vil det være anledning til å få spesifikk opplæring hos ønsket leverandør. Tilbakemeldinger fra tidligere år, hvor leverandørene hadde egne grupperom, fortalte at det er mer ønskelig med alle samlet i samme rom, som på en messe. Verkstedene kan da velge når og hvor tiden skal brukes.

Vriompeiser og ødeleggelser

Av faglige innlegg på konferansen vil blant annet nettroll, vanskelige kunder samt forsikringsoppgjør stå på programmet. Flere verksteder har opplevd at kunder som besøkes er vanskelige og kanskje kranglete, til tider ugreie å ha med å gjøre. Sosiale medier har medført at veien til ufin omtale er kortere enn ansikt-til ansikt. Hvordan skal dette håndteres?

Og av og til skjer skader hos kunden, hvem er ansvarlig? Ofte blir det et oppgjør hvor forsikringsselskapet er involvert. Hvem skal betale for skaden?  Hvilke nyheter kommer fra leverandørene? Svarene på alt dette får du på Hvitevaredagene.

FSE-kurs tilbake

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Det lovpålagte FSE-kurset som alle teknikere må gjennomføre årlig ble i 2018 avholdt utenfor Hvitevaredagene.  I år er det, etter sterke oppfordringer fra verkstedene, tilbake på agendaen, og avholdes som tidligere på lørdag morgen. FSE-kurset består av en to-timers sikkerhets modul og en to-timers føstehjelpsmodul. De verksteder som ved kontroll fra lokale Eltilsyn ikke kan dokumentere slikt kurs, vil miste autorisasjonen fra myndighetene (DSB) til å drive service.

For mer informasjon og påmelding, se elektronikkbransjen.no/kalender.

Powered by Labrador CMS