Tron Pettersen fra Drammen Hvitevarer AS (til venstre) sammen med Pål Haugen fra OmBrukt AS, som er eid av Stiftelsen Elektronikkbransjen. Foto: Jan Røsholm

DRAMMEN HVITEVARER
NY OMBRUKT-PARTNER

Hvitevarebutikken i Drammen har lenge solgt brukte produkter. Nå blir de en del av bransjens ombruksprosjekt OmBrukt AS.

Publisert Sist oppdatert

Butikken i Drammen er spekket med brukte hvitevarer, men selger også nye produkter. I tillegg har butikken en stor avdeling for LP-plater, mange av dem er helt nye. Plakater, skilt og andre effekter er også tilgjengelig.

Litt for enhver smak

– Utgangspunktet var hvitevarer, men vi utvidet produktspekteret etter hvert. Nå har vi både kjøkken, litt møbler, grammofonplater og andre småsaker, sier daglig leder Tron Pettersen.

Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham i selskapets lokaler i Drammen. Her er det egne avdelinger for vaskemaskiner, komfyrer, tørketromler og kjøleskap. De aller fleste produktene er ombruksprodukter levet av Norsk Ombruk AS i Stokke.

– Vi har et godt og langvarig samarbeid med Norsk Ombruk, og er veldig fornøyd med produktene vi får fra dem, sier Pettersen.

Drammen Hvitevare selger også B-varer og helt nye produkter.

Drammen Hvitevarer har et stort utvalg av grammofonplater. Foto: Jan Røsholm

– B-varene får vi fra de nærliggende elektrokjedene, men dette stoppet litt opp under pandemien, da disse butikkene satte «Åpent kjøp» på vent. Men nå ser det ut til å løsne litt, sider Pettersen.

Kombinasjonen av helt nye, B-varer og ombruksprodukter er salgsøkende for selskapet.

– Noen kunder vil for eksempel gjerne ha et nytt kjøleskap, men synes det er helt OK med brukt oppvaskmaskin. Andre har motsatt mening, og da kan vi tilby begge deler, sier Pettersen.

Bransjeinitiativet passer godt inn i min filosofi, og nå kan jeg tilby kundene mine en bedre garantiordning

Grammofonplater kjøpes nye fra plateselskap, og selskapet tilbyr en mengde ulike plakater, skilt, capser, modellbiler og pyntefigurer.

– Platetilbudet vårt er godt, og av skilt og andre effekter er nok en del inspirert av det amerikanske samfunnet. Men jeg har også et stort utvalg av miniatyrgitarer, sier Pettersen.

Han tilbyr i tillegg en rekke produkter innen småelektronikk, spesielt rettet mot kjøkken.

– Dette er nye produkter jeg importerer selv, sier Pettersen.

Drammen Hvitevarer tilbyr også småelektriske produkter, disse er helt nye. Foto: Jan Røsholm

God kundeservice

Hvitevarene selges med seks måneders byttegaranti.

– Går ombruksproduktet i stykker, får kunden et tilsvarende produkt, det er raskt, enkelt og god kundeservice, sier Pettersen.

Denne praksisen tilsvarer det bransjeprosjektet OmBrukt tilbyr, men her er garantitiden to år.

– Bransjeinitiativet passer godt inn i min filosofi, og nå kan jeg tilby kundene mine en bedre garantiordning. I tillegg er det bra at det blir et kvalitetsstempel på aktørene. Det er ikke tvil om at det også finnes mindre seriøse aktører som tilbyr brukte varer, sier Pettersen.

Drammen Hvitevarer AS ble etablert i 2012 og har tre ansatte.

Variert vareutvalg i Drammen. Foto: Jan Røsholm

Viktig aktør

– For oss i OmBrukt AS er det viktig å ha med en så stor og erfaren aktør innen ombruksvarer som det Tron Pettersen og Drammen Hvitevarer AS representerer, sier Pål Haugen, daglig leder i selskapet OmBrukt AS som i sin helhet er eid av Stiftelsen Elektronikkbransjen, som også er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen.

Målsetningen til OmBrukt AS er å etablere et nettverk av ombruksaktører rundt om i landet, som alle er kvalifisert og godkjente til å reparere eller selge ombruksprodukter.

– Et hovedmål med OmBrukt AS er nettopp å redusere andelen av elektrisk avfall. Dette er bærekraft i praksis og en del av veien mot den sirkulære økonomien, sier Haugen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2021, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS