Øyvind Husby blir administrerende direktør i bransjeorganisasjonen IKT-Norge

NY SJEF I IKT-NORGE

Øyvind Husby blir administrerende direktør i bransjeorganisasjonen IKT-Norge, og tiltrer i stillingen den 19. oktober.

Publisert

Husby kommer fra stillingen som direktør for samfunnskontakt i Telia.

– Styret i IKT-Norge er svært tilfredse med å ha fått på plass en så erfaren og dyktig leder som Øyvind Husby til å lede virksomheten framover. Husby har en sjelden kombinasjon av tung industrikompetanse fra sektoren, sterkt samfunnsengasjement og dyp teknologiforståelse, sier styreleder i IKT-Norge, Toril Nag, i en pressemelding.

Hun forteller at interessen for stillingen som administrerende direktør i IKT-Norge var svært stor.

– Vi har hatt en omfattende prosess, og med valget av Husby og hans inngående forståelse for arbeidet som skal gjøres, er vi sikre på at dette er rette person. Husby har erfaring fra både store virksomheter og startups, og et brennende engasjement for rammebetingelsene for teknologivirksomheter i bred forstand. Vi i styret ser fram til et godt samarbeid med ham, sier Nag.

Øyvind Husby er utdannet siviløkonom og har jobbet i telekombransjen i over 20 år. Han har erfaring fra både internasjonale konsern, mellomstore bedrifter og start-ups med både finansielle og industrielle eiere. Han har hatt en rekke styreverv, blant disse er styreleder i Kabel Norge, styreleder i Virke IKT og styremedlem i Virke Kunnskap og Teknologi.

Vi i Stiftelsen Elektronikkbransjen ser fram til å fortsette samarbeidet med IKT-Norge med Øyvind Husby som ny leder

– Jeg gleder meg til å bli en del av laget til IKT-Norge, og sammen med styret, medlemmene og norske myndigheter sikre rammebetingelser som gjør at bransjen kan spille en avgjørende rolle i de store endringene vi står overfor. Jeg er ydmyk for oppgaven, og ambisiøs på vegne av bransjen og betydningen vi har som drivkraft til fremtidig verdiskaping og overgangen til et bærekraftig samfunn, sier han.

– Vi i Stiftelsen Elektronikkbransjen ser fram til å fortsette samarbeidet med IKT-Norge med Øyvind Husby som ny leder. Vi kjenner Øyvind gjennom hans mangeårige engasjement i tele- og ekombransjen, og gleder oss til å jobbe videre med felles utfordringer for bransjen sammen, sier administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Jan Røsholm.

Øyvind Husby tar over etter Heidi Austlid som går til stillingen som administrerende direktør i Den Norske Forleggerforening.

IKT-Norge er en uavhengig interesseorganisasjon som jobber for å styrke de overordnede rammebetingelsene for det digitale næringslivet.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2020, som ble distribuert 31. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS