Administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Jan Røsholm, ser at flere medlemmer er usikre på hvordan tiltakene mot koronaviruset vil påvirke deres bedrifter og ansatte. Foto: Stian Sønsteng
Administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Jan Røsholm, ser at flere medlemmer er usikre på hvordan tiltakene mot koronaviruset vil påvirke deres bedrifter og ansatte. Foto: Stian Sønsteng

ØNSKER TILTAK MOT KORONA-EFFEKTEN

Stiftelsen Elektronikkbransjen oppfordrer offentlige bedrifter til å kutte betalingstid, og at eiere av næringseiendom ser på reduksjon av husleie.

Publisert

Stiftelsen Elektronikkbransjens medlemmer føler som andre bedrifter på mulig likviditetsskvis og frykt for permitteringer som følge av koronakrisen i landet.

Vi stiller oss bak våre kollegaer i Elektroforeningen som oppfordrer offentlige bedrifter til å kutte kraftig i sine betalingsfrister og betale sine regninger innen én uke fra fakturadato, og at eiere av næringseiendom går i dialog med sine leietakere om reduksjon av husleien. Vi jobber også med Virke og NHO om en felles løsning på utfordringene store og små bedrifter i bransjen nå står overfor.

– Vår medlemsmasse består av alt fra store konsern som Elkjøp og Power, til mindre butikker og verksteder med få ansatte. Vi ser at mange er usikre på hvordan tiltakene mot koronaviruset vil påvirke framtidig drift, og er bekymret for at et eventuelt framtidig krav om begrensede åpningstider fra myndighetenes side vil føre til behov for permitteringer av ansatte, sier Jan Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Elektronikkbutikkene i Norge melder om vekst i salget av produkter særlig knyttet til hjemmekontor, og har innført strenge hygieneregler for ansatte og iverksatt tiltak for desinfeksjon. Mange øker kapasiteten på sine klikk-og-hent-tjenester, slik at kundene kan handle på nett og hente varen selv samme dag. Dermed begrenses interaksjonen mellom besøkende i butikken. Bransjen ønsker å holde butikkene åpne så langt det er mulig og forsvarlig.

Stiftelsen Elektronikkbransjen er glad for at Stortinget kom frem til et bredt forlik om krisepakken både til bedrifter og ansatte som er rammet av likviditetskrise som følge av koronaviruset. Den innebærer redusert arbeidsgiverperiode ved permitteringer, sykelønn og omsorgspenger, og utsatt merverdiavgift som forfaller i april. Stiftelsen Elektronikkbransjen følger med på gjennomføringen av koronatiltakene, og videreformidler tilbakemeldinger vi får fra våre medlemmer til myndigheter og samarbeidspartnere om utfordringer de møter.

elektronikkbransjen.no/korona har vi laget en samleside for alle saker som omhandler koronaviruset og tiltak som treffer bransjen. Siden oppdateres løpende med nye saker.

Her finner du informasjon om hvilke arbeidsrettslige vilkår som gjelder i dagens situasjon, hvilke messer som er avlyst eller utsatt, og hvordan ulike bedrifter i bransjen jobber med tiltak rundt koronaviruset. Er det spørsmål du savner svar på, eller tiltak som ikke er nevnt, ta gjerne kontakt

Powered by Labrador CMS