DE’ LONGHI OVERTAR DELER AV BRAUN

De’ Longhi har kjøpt rettighetene av Procter & Gamble til å produsere småelektriske kjøkken- og strykeprodukter under varemerket Braun.

Publisert Sist oppdatert

Dette går frem av en pressemelding fra De’ Longhi datert 16. april. Det er ikke kjent når avtalen gjennomføres. I tillegg til å kunne benytte varemerket Braun og patentene i kategoriene, medfører avtalen en overtakelse av produksjonsutstyr og -fasiliteter. Det er også ventet at Procter & Gamble-ansatte knyttet til småelektriske kjøkken- og strykeprodukter, primært i Tyskland, blir overført til De’ Longhi. Varemerket Braun vil fortsatt eies av Procter & Gamble, heter det i pressemeldingen.

Produktene som omfattes av avtalen har en årlig omsetning på rundt 200 millioner euro, primært i det europeiske markedet.

I øvre sjikt

Her i Norge står både Braun, Kenwood og De’ Longhi sterkt

Avtalesummen er delt i tre: 50 millioner euro betales ved overtakelsen, 90 millioner euro betales over de kommende 15 årene, og 74 millioner euro betales de første fem årene basert på Braun-salget.

– Vi er stolte over å ha kommet til enighet med Procter & Gamble om en lisensieringsavtale av Brauns husholdningsprodukter. Dette er en prestisjefylt merkevare som vil styrke oss i øvre sjikt av dette markedet. Produktene har en høy grad av kvalitet, innovasjon og design, sier administrerende direktør Fabio De’ Longhi i De’ Longhi i pressemeldingen.

Spennende i Norge

– De’ Longhi er en perfekt partner for Procter & Gamble. Avtalen vil gjøre det mulig for oss å fokusere og ekspandere innen kategorien for skjønnhet og pleie, sier Dimitri Panayotopoulos, visestyreleder i The Procter & Gamble Company, i meldingen.

Martin Vinje i The Martin Vinje Company representerer De’ Longhi og Kenwood i Norge.

– Min tolkning er at man har ervervet denne delen av Braun for å styrke seg i markeder der Braun står sterkt. Her i Norge står både Braun, Kenwood og De’ Longhi sterkt, så det blir spennende å se hvordan man legger opp dette, sier Vinje på telefon fra Drøbak der han har etablert selskapet i nye lokaler.

Powered by Labrador CMS