Leica T

Pressemelding fra Bresson 24. april 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica T – fotografering i sin reneste form

Leica feirer 100 årsjubileum i år og starter feiringen med lansering av Leica T. Med sitt unike og elegante utseende er Leica T en videreføring av den historiske Ur-Leica. Nytolkningen er utført i samarbeid med AUDI Design. Det solide kamerahuset med de rene linjene er produsert fra en enkelt blokk aluminium, noe som er unikt i kamerasammenheng.

Leica T er et innovativt kamerasystem som forener presis ingeniørkunst og tysk håndverk med elegant design og intuitiv brukervennlighet. Perfeksjon har vært i fokus hele veien, og resultatet er Leica T "Made in Germany".

Bildekvalitet

Leica T har en stor CMOS- bildebrikke i APS-C-format med 16,5 megapiksler (effektivt 16,2 MP). Kombinasjonen av sensoren og en nyutviklet prosessor med høy ytelse, sørger for bilder med enestående kontrast, oppløsning og naturlig fargegjengivelse - selv i ugunstige lysforhold.

Berøringsskjerm

Mange funksjoner for fotografering og avspilling styres ved hjelp av den store og klare berøringsskjermen. Det lyse og klare bildet tillater presis og pålitelig vurdering av motivet. I tillegg har Leica T fire ergonomisk plasserte knapper og hjul som gjør at fotografen kan konsentrere seg fullt og helt om å komponere bilder - uten unødvendige distraksjoner.

Menyen "MyCamera" gir enda større fleksibilitet selv i spontane snapshot-situasjoner og kan programmeres slik at fotografen alltid har enkel tilgang til forhåndsinnstillingene og de mest brukte funksjonene.

WiFi

Leica T er det første systemkameraet fra Leica med integrert WiFi-modul. En gratis Leica T-app for iOS-enheter er tilgjengelig. Bilder og videoer kan overføres trådløst fra Leica T til en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin, og kan deretter deles via epost eller på Facebook og andre sosiale medier. En spesielt praktisk funksjon i appen er ekstern styring av kamera. Denne gir fotografen mulighet til å bruke en smarttelefon eller nettbrett som elektronisk søker til Leica T. Med telefonen eller nettbrettet stiller man raskt inn lukkertid og blender. Man kan ta bilder med selvutløserfunksjon eller fra uvanlige vinkler.

Optikk

Leica T-objektivene er presisjonsverktøy utviklet av Leicas optiske designere og leverer bildeytelsen som Leica er berømt for. To objektiver vil i første omgang være tilgjengelig:

Leica Vario-Elmar-T 18-56mm f3.5-5.6 ASPH er ideell for kreativ eksperimentering med ulike perspektiver og brennvidder, fra vidstrakt landskap til dokumentarbilder og portretter.

Leica Summicron-T 23mm f2 ASPH har klassisk Leica-brennvidde som tilsvarer 35 mm i fullformat, noe som er ideelt til reportasje og street photography.

Super-Vario-Elmar-T 11-23mm f3.5-4.5 ASPH vidvinkelzoom og Vario-Elmar-T 55-135mm f3.5-4.5 ASPH telezoom er planlagt for lansering under Photokina 2014.

Tilbehør

Leica T-systemet kommer med en rekke spennende tilbehør. Utviklet spesielt for Leica T er den høyoppløselige elektroniske søkeren med integrert GPS-funksjon. Den kan vippes og vendes, noe som gjør den spesielt praktisk for kreativ fotografering fra uvanlige vinkler.

Den nye blitsen Leica SF 26 gir flere kreative muligheter for blitseksponering og utfyllingsblits. Vinkelen på blitsreflektoren er justerbar, og blitsen kan også brukes som en LED-lyskilde under videofilming.

Leica M-objektiver kan benyttes på Leica T kamerahus med Leica M-adapter T. Adapteret har en sensor for 6-bitskodede M-objektiver, noe som gir støtte for lysmåling, blenderprioritet og manuell innstilling.

Vesker og remmer

AUDI Design har utviklet et omfattende utvalg av kameravesker i de fire trendfargene gul, oransje-rød, svart og hvitt. Tilbehøret kan bygges på og tilbyr unike muligheter for individuelle kombinasjoner. Leica T-Snap har en spennende materialblanding av hardplast og silikon og gir optimal beskyttelse mot riper og støt. T-Flap i mykt silikon er det ideelle supplementet til T-Snap. Den klikker lett inn i T-Snap og beskytter baksiden av kameraet når det ikke er i bruk. Fargene og utformingen på bærerem og håndleddstropp er perfekt tilpasset T-Snap og T-Flap. Begge kan festes til Leica T med Easy-Click, et unikt system for tilkopling av ekstrautstyr. Tilbehørsutvalget til Leica T består også av hylster, beskytter og systembag i skinn.

Programvare

Adobe Photoshop Lightroom er inkludert i Leica T-pakken.

Leica T er tilgjengelig fra 26. mai 2014 hos autoriserte Leica-forhandlere.

Leica T kamerahus i svart eller sølv har veiledende utsalgspris kr. 14.000,-

Leica Vario-Elmar-T 18-56/f3.5-5.6 ASPH har veiledende utsalgspris kr. 13.300,-

Leica Summicron-T 23/f2 ASPH har veiledende utsalgspris kr. 14.800,-

Powered by Labrador CMS