Salgsdirektør Henrik Buur i Witt A/S med Witt by Kuvings Vakuum V1000, som gjør at smoothien (t. h.) ikke skiller seg. Pris: 7.000,- Foto: Stian Sønsteng

VAKUUM-MIKSER FRA WITT

– Det har vært enorm interesse for vakuum-mikseren. Det er et fantastisk produkt når det gjelder å bevare vitaminer, med holdbarhet opp til sju dager.

Publisert

Det sier Henrik Buur, salgsdirektør for småelektriske produkter i Witt A/S, når vi møter ham på opplæringsmessen Eldomestic i regi av Elkjøp. Her viser han frem vakuum-mikseren Witt by Kuvings Vakuum V1000, til 7.000 kroner.

– Holdbarheten på sju dager i kjøleskap er helt fantastisk, sier Buur til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vakuum-mikseren kom i desember, og salgsdirektøren fremhever at man ved å mikse råvarene i vakuum unngår at juicen eller smoothien skiller seg og endrer farge.

– Dette er et helt nytt produkt, som vi må ut og fortelle forhandlerne om. Oppstarten har vært som forventet, og vi ser her på Eldomestic at det har vært en enorm interesse for vakuum-mikseren, sier Buur.

Beholderen i tritan er på 1,5 liter, og motoren på 1500W gir 32.000 omdreininger i minuttet.

– Vakuumeringen tar cirka 30 sekunder, alt etter hvor mye det er i beholderen. Det følger også med et deksel som reduserer støyen fra mikseren med rundt 50 prosent. Maskinen kan brukes både med og uten dekselet, sier Buur.

Witt by Kuvings Vakuum V1000 skal gi et kremet og klumpefritt resultat samtidig som næringsstoffer og vitaminer bevares. Foto: Witt.

Witt by Kuvings

– Hvem bruker 7.000 kroner på en slik maskin?

– Folk som gjerne vil være sunne, som ønsker en riktig god mikser. De som har det travelt, kan for eksempel på søndag mikse juice eller smoothie til resten av uken, siden vakuumeringen gjør at holdbarheten er en uke i kjøleskap, sier Buur.

– Hva gjør det med resultatet at du fjerner luften får du mikser innholdet?

– Det gjør ikke så mye med smaken, bortsett fra at smaksopplevelsen blir annerledes siden konsistensen endres - uten alle de ørsmå luftboblene man kjenner fra tradisjonelle miksere. Resultatet blir mer kremet, mer lekkert, uten klumper, samtidig som man beholder fargen og ikke minst alle næringsstoffer og vitaminer, sier Buur.

Det følger også med et deksel som reduserer støyen fra mikseren med rundt 50 prosent

Som varemerket «Witt by Kuvings» tyder på, er det tyske Kuvings som produserer vakuum-mikseren for Witt

– Vi distribuerer også Kuvings’ slowjuicere, og har hatt en enorm suksess med dette de senere tre-fire årene. Nå kommer vi med vakuum-miksere, og noen vil kanskje supplere med en slik - eller så velger de én av delene.

– Hvilke fordeler har de to produktene?

– Slowjuicerne har den fordelen at de beholder alle vitaminer, næringsstoffer og antioksidanter. Det gjør også vakuum-mikseren, men det er en annen måte å tilberede juicen eller smoothien på, sier Buur.

Powered by Labrador CMS