DOBBELT-VASK OG MOTORLØST VINSKAP

Kinesiske Haier har som mål å bli en av de fem største leverandørene av hvitevarer i Europa. De er representert i 165 land, men ennå ikke i Norge.

Publisert Sist oppdatert

På IFAs globale pressemøte på Malta fortalte den nye Europa-sjefen, Yannik Fierling, at selskapet har økt omsetningen med 58 prosent siden 2010. Fra scenen lanserte han blant annet selskapets vaskemaskin med to tromler, samt et vinskap uten kompressor.

– I snitt vasker en europeisk husholdning klær 220 ganger årlig. Hvis vi tar utgangspunkt i at hver vask varer tre timer, går en gjennomsnittlig vaskemaskinen én måned i løpet av året, mens brukeren venter på å sette på en ny. Løsningen vår er to tromler i samme produkt; Haier Dual Drum. Den kan kjøre to sykluser samtidig, med ulike farger eller tøytyper i de to tromlene, sier Fierling.

Maskinen er utstyrt med wifi, og kan styres fra en egen app eller berøringspanelet med et tilsvarende grensesnitt.

Vi starter med vinkjøleren, men arbeider hardt for å ta teknologien i bruk i andre kjøleprodukter

En annen nyhet fra Haier er Intelius 2.0. Dette er en 12 kilos vaskemaskin med energimerking A+++ minus 50 prosent.

Større trommelåpning

– Denne er best i klassen, med en direktedrevet motor som gjør at lydnivået er svært lavt. Mange har store dører på sine vaskemaskiner, men åpningen i selve trommelen er like trang. Intelius 2.0 har den største trommelåpningen på markedet, med sine 36 centimeter. Også Intelius 2.0 har et nytt grensesnitt, og den kan styres via en app. Dessuten har vi lagt et lys rundt døren, som visuelt viser hvor langt i prosessen vasken er kommet, sier Fierling.

På kjølesiden viste Haiers Europa-sjef et firedørs skap, T-door, som han presenterer som verdens første med tre uavhengige kjølesystem.

– Nederst til høyre, med en kapasitet på over 100 liter, kan man velge en variabel temperatur fra minus 20 til pluss fem grader. Ved bruk som kjøler økes kjølekapasiteten i skapet med mer enn 25 prosent, og takket være de tre kjølesystemene smitter ikke lukt eller smak mellom de ulike rommene, sier Fierling.

Som på CES-messen i januar viste Haier på Malta et Solid State vinskap, uten den tradisjonelle kompressoren. I stedet brukes en teknologi på størrelse med et kredittkort, som kjøler ned skapet ved hjelp av vann og karbondioksid.

Fremtiden er her

– Vi leverer det første skapet uten motor. Dette gir null vibrasjoner og ingen temperaturvariasjoner, noe som er viktig for riktig lagring av vin, og løsningen er veldig miljøvennlig. Fremtiden er her. Vi starter med vinkjøleren, men arbeider hardt for å ta teknologien i bruk i andre kjøleprodukter, sier Fierling.

Det siste produktet han, bokstavelig talt, trekker frem fra ermet, er en smartklokke for barn.

– Vi er veldig aktive på TV, nettbrett og smarttelefoner, og lanserer nå smartklokker GPS som gjør det mulig å alltid vite hvor barna er. Hvis de har problemer kan de trykke på en knapp, som gir beskjed om at de trenger hjelp. Vi har også en tilsvarende modell for eldre, sier Fierling.

Powered by Labrador CMS