Canon IXUS 500 HS og IXUS 125 HS

Pressemelding fra Canon 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Slank, stilig og suveren ytelse – Canon lanserer IXUS 500 HS og IXUS 125 HS

Canon lanserer i dag IXUS 500 HS og IXUS 125 HS, to imponerende IXUS-modeller som enkelt lar deg fange hvert eneste øyeblikk med stil. Med en kombinasjon av avanserte funksjoner, kompakt design og Canons ledende objektivteknologi, gjør disse modellene det enkelt å ta stillbilder og full HD-film av høy kvalitet når du er ute på byen så vel som på ferie.

IXUS 500 HS er utstyrt med Canons avanserte objektivteknologi og tilbyr imponerende 12x optisk zoom i et lite kamerahus på kun 19,2 mm, noe som gjør IXUS 500 HS til verdens slankeste kamera i sin klasse[i].  IXUS 500 HS er et perfekt eksempel på IXUS-stilen med futuristisk, minimalistisk design i fire lekre fargevarianter: rød, blå, sort og sølvgrå. IXUS 125 HS finnes i flere sterke, spreke farger – rosa, rød, sølvgrå, grønn og blå – som sørger for at du skiller deg ut i mengden.

Canon-kvalitet på hvert eneste bilde

De nye IXUS-modellene er utstyrt med et stort utvalg av Canons avanserte bildeteknologier som sørger for at du får best mulig resultat i alle opptaksforhold, fra dunkle restauranter til skarpt sollys. Begge modellene har Canons HS System som består av en 10,1 megapikslers sensor på IXUS 500 HS og en 16,1megapikslers sensor på IXUS 125 HS og den nyeste DIGIC 5-bildeprosessoren. Det gir flotte, detaljerte bilder uten blits, selv i svakt lys.

Nå er det også enklere enn noensinne å komme tett innpå motivet takket være imponerende vidvinkel og 12x optisk zoom på IXUS 500 HS. Objektivet trekkes helt inn i det blanke, futuristiske metallhuset og er en hyllest til IXUS-seriens velkjente minimalistiske design. Med Canons Zoom Plus-teknologi kan du zoome enda mer med flere synlige detaljer og større skarphet enn med en tradisjonell digital zoom ved at kameraets zoomrekkevidde går lenger enn objektivets maksimale brennvidde. Med Zoom Plus på IXUS 500 HS kan du oppnå opptil 21x forstørring og overgå kameraets 12x optiske zoom. IXUS 125 HS kan zoome opptil 10 ganger utover kameraets 5x optisk zoom.

Med IXUS 125 HS' 24mm ultra-vidvinkelobjektiv med 5x optisk zoom får du med mer av motivet foran deg. Begge de nye modellene har 3,5-trinns optisk bildestabilisator for sylskarpe stillbilder og jevne videoopptak i full HD. En ny, intelligent teknologi for bildestabilisering analyserer motivet og bruker deretter den beste innstillingen for bildestabilisering blant syv[ii] tilgjengelige alternativer, og du er sikret stødig og skarpt resultat både for stillbilde- og videoopptak.

Imponerende resultater på en enkel måte

Takket være Canons forbedrede program Smart Auto er det nå enklere enn noen gang å lykkes med fotograferingen. Smart Auto gjenkjenner 58 ulike motiver og bruker automatisk de beste kamerainnstillingene for det aktuelle motivet.

Ny ansikts-ID (ansiktsidentifikasjon) fungerer sammen med teknologien Smart Auto og sikrer at alle tar seg best mulig ut på bildet. Ved å registrere personer og alderen deres i kameraminnet gjenkjennes ansiktet, og Smart Auto bruker automatisk de innstillingene som gir det beste resultatet basert på personens alder og aktivitet samt omgivelsene. Hvis kameraet for eksempel registrerer at motivet er en sovende baby, slås blitsen og eventuelle kameralyder av, og bildet lysnes for å oppnå et penere resultat. Hvis motivet er barn over to år som leker i solen, forventer kameraet bevegelse og aktiverer serieopptak og Servo AF for å sikre et skarpt bilde med tydelige detaljer.

Videre merkes hvert bilde med navnet på de registrerte ansiktene slik at du enkelt kan ordne bildene i grupper etter venner og familie og søke etter bilder på navn.

Med korrigering av hvitbalanse i flere områder får du naturlig resultat uten fargestikk når du fotograferer motiver som inneholder mange forskjellige lyskilder, for eksempel portrettbilder tatt med blits og med kunstlys i bakgrunnen.

Kreative funksjoner som imponerer

Med funksjonene for høyhastighetsopptak kan du fange øyeblikket på nye måter. Bruk programmet Høyhastighetsserie til å fryse fartsfylte actionscener, eller forevige et perfekt stup eller en spennende målgang med programmet Superlangsom film som senker hastigheten.

Noen øyeblikk egner seg best på film, og begge modellene har videoopptak i full HD (1080p) med optisk zoom. IXUS 500 HS har også lydopptak i stereokvalitet, og du kan nyte filmene på en større skjerm takket være den integrerte HDMI-CEC-porten. Canons funksjon Filmsammendrag er også forbedret. Når Filmsammendrag er valgt, tas de fire siste sekundene før hvert stillbilde opp som HD-video (720p). Deretter settes alle videoklippene fra samme dag sammen til en film som forteller historien bak dagens eller kveldens bilder.

IXUS 125 HS og IXUS 500 HS har en rekke spennende effekter du kan bruke til å gi bildene et nytt og kreativt uttrykk. Miniatyreffekten får et landskapsbilde til å fremstå i modellskala. Effekten Fisheye etterligner effekten av et fisheye-objektiv og gir unike portrettbilder. Modellene kan også skilte med to nye kreative effekter: Glatt hud som jevner ut huden og gir penere portretter, og Myk fokus som etterligner effekten av et mykfokus-objektiv. Du kan velge blant tre styrkenivåer, og effekten gir portretter med et romantisk retro-uttrykk.

Modellene har 7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD-skjerm med høy oppløsning på 460 000 punkter for detaljert og skarp visning med klare farger. Det gjør det enkelt å komponere og se gjennom bilder, og takket være skjermens store betraktningsvinkel kan du også enkelt dele bildene dine med andre uten å måtte overføre dem til en større skjerm. Et lag herdet glass sørger for god synlighet og beskytter mot riper ved daglig bruk.

Bli med i fellesskapet

Eiere av de nye IXUS-modellene kan registrere seg på CANON iMAGE GATEWAY, en Internett-tjeneste for deling av bilder og video. På CANON iMAGE GATEWAY får du et nettalbum med opptil 2 GB lagringsplass – nok til hundrevis av kvalitetsbilder.

IXUS 500 HS har anbefalt utsalgspris kr 2.999,- inkl mva og salgsstart er i mars.

IXUS 125 HS har anbefalt utsalgspris kr 2.299,- inkl mva og salgsstart er i februar.

IXUS 500 HS – nøkkelfunksjoner:

    12x zoom i et lite, elegant metallhus     HS System: 10,1 megapikslers CMOS og DIGIC 5     Intelligent bildestabilisator     7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD     Full HD-film     Smart Auto (58 motiver)     Ansikts-ID     Høyhastighetsopptak     Filmsammendrag (720p)     Undervannshus (3 m) som tilleggsutstyr

IXUS 125 HS – nøkkelfunksjoner:

    Lekkert, kompakt metallhus med 24mm, 5x zoom     HS System: 16,1 megapikslers CMOS og DIGIC 5     Intelligent bildestabilisator     7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD     Full HD-filmer     Smart Auto (58 motiver)     Ansikts-ID     Høyhastighetsopptak     Filmsammendrag (720p)     Undervannshus som tilleggsutstyr

Powered by Labrador CMS