Canon PowerShot G1 X

Pressemelding fra Canon 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Det ekstreme kompaktkameraet – Canon PowerShot G1 X

Canon lanserer i dag nye PowerShot G1 X – et ekstremt kompaktkamera med stor CMOS-sensor designet for å gi samme bildekvalitet og kontroll som digitale speilreflekskameraer. Men dette kameraet har et mye mer kompakt kamerahus. PowerShot G 1 X, som er utviklet for profesjonelle fotografer og ambisiøse amatører, etablerer en ny prestisjefylt kameraklasse i toppsjiktet av Canons anerkjente G-serie. Kameraet setter en helt ny standard for kompakt kameraytelse.

Et fullverdig kvalitetskamera i seg selv eller et perfekt supplement til profesjonelle digitale speilreflekskameraer.  PowerShot G1 X er utstyrt med EOS-sensorteknologi, kraftig DIGIC 5-prosessor, nytt Canon presisjonsobjektiv og utvidet manuell kontroll og er det beste kompaktkameraet fra Canon noensinne. PowerShot G1 X er designet med fokus på portabilitet og har et zoomobjektiv som trekkes helt inn i det nøytrale og solide kamerahuset i metall. Resultatet er et diskré kamera med høy bildekvalitet og suverene betjeningsmuligheter.

Bildekvalitet på proffnivå

PowerShot G1 X rommer Canons egenutviklede teknologier og ekspertise, som profesjonelle fotografer over hele verden setter sin lit til. Kameraet leverer bildekvalitet som hittil kun har vært mulig å oppnå med Canons digitale speilreflekskameraer. Det er Canons første kompaktkamera med en stor 14,3 megapikslers 4:3 CMOS-sensor på 18,7 x 14 mm – en høyde på linje med APS-C-sensorene som brukes i de digitale EOS-speilreflekskameraene. Med piksler med samme størrelse og oppbygning som i EOS 600D, og en overflate som er omlag 6,3 ganger større enn på sensoren i anerkjente PowerShot G12, får du speilrefleks bildekvalitet i et kamerahus som er lite nok til at du kan ta det med deg overalt.

Den økte sensorstørrelsen gir deg bedre kontroll over dybdeskarpheten, og du får flere kreative og kunstneriske muligheter til å fremheve motivet i forhold til bakgrunnen. Forbedret dynamisk omfang gir presis gjengivelse av både skygger og høylys i bildet. Oppløsningen på 14,3 megapiksler tillater utskrift i store formater, og du kan også beskjære bildene for mer iøynefallende komposisjoner.

PowerShot G1 X kan også skilte med en rekke andre fordeler takket være den avanserte CMOS-sensorteknologien opprinnelig utviklet for Canons EOS-serie. Støyreduksjon integrert i brikken gir skarpe bilder selv ved høy ISO, mens 4-kanals utlesing gir hurtig bildeopptak og sikrer rask respons og ytelse i alle forhold.

Den store sensoren kombinert med en DIGIC 5-prosessor gjør at Canons HS System på PowerShot G1 X setter en ny standard for ytelse i svakt lys, med ISO-område fra 100 til 12 800 med full oppløsning – et nivå som hittil har vært uoppnåelig med Canons kompaktkameraer. Det åpner for nye fotomuligheter i dårlige lysforhold og du kan fotografere med tilgjengelig lys, selv i de mørkeste opptaksforhold - og få naturlige bilder med imponerende detaljnivå og lite støy.

Presisjonsoptikk

Objektivet på PowerShot G1 X er utviklet etter de samme design-, produksjons- og kvalitetsstandarder som Canons anerkjente EF-objektiver, og leverer bildekvalitet på proffnivå. UA-elementer (asfæriske linser med ultrahøy brytningsindeks) og presis glassformingsteknologi gjør det mulig å konstruere et kompakt objektiv med suveren skarphet som burde tilfredsstille selv den mest kravstore fotograf. Objektivet, som trekkes helt inn i kamerahuset, har fleksibelt 4x optisk zoomområde fra 28 til 112 mm, noe som åpner for kreativ zoomfotografering og nye muligheter for bildekomposisjon og perspektiv. Kombinasjonen av blenderåpning med seks lameller og sensor i stor størrelse sørger for flott bakgrunnsuskarphet.

Objektivet har 4-trinns optisk bildestabilisator som bidrar til å sikre sylskarpe stillbilder og full HD-video. Det betyr også at du kan fotografere i mørkere forhold og bruke opptil fire trinn langsommere lukkerhastighet enn det som er mulig uten bildestabilisering. Den optiske bildestabilisatoren støttes av en intelligent bildestabilisator som analyserer brennvidden, avstanden til motivet og typen kamerabevegelse og deretter bruker den best egnede innstillingen for bildestabilisering[1]. Når panorering registreres, aktiveres panorerings-IS, og bildet stabiliseres kun i en retning slik at du kan fange bevegelsen i motivet på en naturlig måte. Kameraet har også hybrid bildestabilisator som gjør det mulig å ta makrobilder uten uskarpheten som lett oppstår hvis kameraet beveges opp eller ned.

Objektivet har også 3-trinns ND-filter (gråfilter) som lar deg bruke større blenderåpning i sterkt lys for å begrense dybdeskarpheten eller langsommere lukkerhastigheter når du ønsker bevegelsesuskarphet.

Omfattende kontroll

PowerShot G-serien er kjent for de mange manuelle kontrollmulighetene, og PowerShot G1 X tar opp tråden og gir deg full manuell kontroll med hjul for opptaksprogram og eksponeringskompensasjon som gir rask og intuitiv tilgang til en rekke innstillinger. Du har full kontroll over det endelige bildet. PowerShot G1 X glir sømløst inn i EOS-fotografens arbeidsflyt med opptak av 14-bits RAW-bilder med jevne graderinger og naturlige farger som du kan finjustere i programmet Digital Photo Professional (DPP) som følger med kameraet.

PowerShot G1 X er også utstyrt med programmet Høyhastighetsserie–HQ som lar deg fotografere rask action. Det tas en serie på seks bilder i full oppløsning med 4,5 bilder i sekundet for å fryse fartsfylt action. Du kan også ta serieopptak med 1,9 bilder i sekundet i JPEG-kvalitet til minnekortet er fullt – noe som gjør det mulig å forevige lengre actionsekvenser.

Full HD-film med høy kvalitet

PowerShot G1 X har egen knapp for filmopptak og støtter opptak i full HD (1080p) med 24 bilder i sekundet. Du får opptak i høy kvalitet, også i opptakssituasjoner med begrenset lys, og den store CMOS-sensoren gir mindre dybdeskarphet, noe som er karakteristisk for større sensorer. Videre kan du bruke kameraets 4x optiske zoom når du filmer, noe som gir større fleksibilitet, mens lyden tas opp i stereokvalitet.

Profesjonell betjening

Med kompakt design og solid kamerahus i rustfritt stål byr PowerShot G1 X på proff betjening. En stor, vribar PureColor II VA LCD-skjerm på 7,5 cm (3,0") lar deg fotografere fra så å si alle vinkler og posisjoner, slik at du får nøyaktig den komposisjonen du ønsker. Skjermens høye oppløsning på 920 000 punkter gir deg en skarp og detaljert plattform for komposisjon og visning av bilder. Kameraet har også optisk søker med dioptrijustering, slik at du står fritt til å velge løsningen du foretrekker. PowerShot G1 X er også utstyrt med innebygd blits som gir ekstra lys når forholdene krever det, og du kan også koble til Canons Speedlite-blitser på kameraets tilbehørsko.

Avanserte opptaksprogrammer

En rekke opptaksprogrammer gjør det enklere å fotografere krevende motiver og situasjoner. Når du fotograferer i lite lys uten stativ, kan du bruke programmet Nattbilde uten stativ som tar en høyhastighetsserie med bilder og setter bildedataene sammen til et enkelt veleksponert bilde med minimal uskarphet. Programmet Stort dynamisk omgang (HDR) tar flere eksponeringer og kombinerer dem til ett bilde som får frem detaljene i både skygge og høylys, perfekt til fotografering av motiver med mange lyse og mørke fargetoner.

Utvid mulighetene med tilbehør

PowerShot G1 X er kompatibelt med et utvalg EOS-tilbehør som utvider kameraets potensial. Dette er en praktisk detalj for dem som også har et digital EOS-kamera. Du kan bruke Canons Speedlite EX-blitser til kreativ lyssetting, mens undervannshuset WP-DC44 gir vanntett kamera ned til 40 meters dyp – ideelt til fotografering under vann eller i kraftig regnvær, og du har full tilgang til alle funksjonene på kameraet.

Med filteradapteren FA-DC58C kan du bruke en rekke filtre på objektivet, for eksempel et rundt polariseringsfilter som forsterker blåfargen på himmelen og fjerner reflekser. Ønsker du mer lys ved makrofotografering, finnes det en adapter (MLA-DC1) som gjør det mulig å bruke Canons makro-ringblits og makroblits fra EOS-systemet.

Med manuell kontroll på profesjonelt nivå og enestående bildekvalitet er PowerShot G1 X et ideelt kamera for profesjonelle fotografer og ambisiøse amatører som ønsker speilreflekskameraets fleksibilitet og kvalitet i en kompakt innpakning.

PowerShot G1 X har anbefalt utsalgspris kr 7.499,- inkl mva og salgsstart er i februar.

PowerShot G1 X – nøkkelfunksjoner:

    Stor 14,3 megapikslers CMOS-sensor, DIGIC 5, HS System     Kompakt 4x zoom, intelligent bildestabilisator     7,5 cm (3,0") vribar LCD-skjerm, optisk søker     Full manuell kontroll, RAW, DPP     Full HD, HDMI     Høyhastighetsserie-HQ     Smart Auto     Utvalg av tilbehør     HDR-program og ND-filter     Undervannshus (40 m), tilleggsutstyr

Powered by Labrador CMS