Canon VB-M50B og VB-H651V

Pressemelding fra Canon 17. mars 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer to nye nettverkskameraer med enestående ytelse i svakt lys

Canon Europa, verdensledende leverandør av bildeløsninger, lanserer i dag to nye nettverksbaserte sikkerhetskameraer med imponerende ytelse i svakt lys: VB-M50B, et PTZ-kamera (panorering/tilt/zoom) og VB-H651V, et fastmontert kuppelkamera. Begge modellene er beregnet på innendørs bruk og er utstyrt med nye funksjoner som sikrer høy bildekvalitet, også i krevende lysforhold. De nye kameraene er velegnet til en rekke bruksområder der det kreves kontinuerlig overvåking, slik som viktige infrastrukturanlegg, butikker, næringsbygg og bymiljøer.

Begge modellene har nytt grafisk brukergrensesnitt og innebygd Mobile Viewer, en mobilvisning som er kompatibel med en rekke nettlesere og mobile enheter, og som gir installatører og sluttbrukere forbedret kompatibilitet og brukervennlighet.

Uovertruffen bildekvalitet i svakt lys

Det nye VB-M50B PTZ-nettverkskameraet med 1,3-megapikslers sensor med høy følsomhet, kan skilte med enestående ytelse i svakt lys, selv ved 5x optisk zoom. Den store blenderåpningen slipper inn mer lys og sikrer skarpe bilder også ved kraftig forstørrelse.

VB-M50B har sensor med høy følsomhet og bildeprosessor med høy ytelse, noe som sikrer fargebilder av ansikter på 90 meters avstand i omgivelseslys som tilsvarer månelys (0,8 lux). Med slike egenskaper passer kameraet perfekt på steder som krever døgnkontinuerlig overvåking, inkludert etterretning og innhenting av bevismateriale, for eksempel til politiarbeid eller byovervåking.

VB-M50B har også Canons nye Clear IR-modus som gjør det mulig å bruke kameraet til opptak av svart-hvitt bilder i HD-kvalitet både på dag- og nattetid. Dette gir klarere bilder med høyere oppløsning og flere detaljer enn i farger, spesielt på avstand, og det gir også mindre forvrengning fra varmeflimmer og kan dermed brukes til overvåking på lengre avstand i vanskelige forhold.

Enestående bildekvalitet

VB-H651V byr på oppløsning i full HD og vidvinkel på opptil 122,1 grader. Kameraet kan dermed ta opp skarpe, definerte bilder med større dekningsområde, ideelt til overvåking som krever høyere bildekvalitet til oppgaver som ansiktsgjenkjenning eller analyse innen handelsvirksomhet, utdanningsinstitusjoner, bankvirksomhet og næringsliv.

Begge modellene har også Motion Adaptive Noise Reduction, en ny Canon-teknologi som registrerer objekter som beveger seg, og minsker støyreduksjonen for å oppnå enda bedre ytelse i dårlige lysforhold. Teknologien gir dynamisk støyreduksjon i sanntid avhengig av scenario og krav, og sikrer at opptaket har best mulig kvalitet for effektiv oppdagelse og identifisering av trusler.

–Det er et økende behov for videoovervåkingssystemer med høy ytelse som kan ta opp bilder både i dagslys og om natten, noe som gjør teknologi for opptak i svakt lys viktigere enn noen gang. Våre nye kameraer er suverene tilskudd til vårt eksisterende utvalg i dette segmentet, og gir installatører den ytelsen, holdbarheten og kvaliteten som forventes fra Canon, sier Trond Sliper, produktspesialist i Canon Norge.

Tekniske spesifikasjoner:

VB-M50B har blender fra F/1.8 ved vidvinkel, til F/2.4 ved telefoto med brennvidde på 600mm (tilsvarende 35mm film). Bildene har en oppløsning på 1,3 megapiksler. Kameraet kan ta opp bilder i farger i lysstyrke ned til 0,04 lux og svart-hvitt-bilder ned til en lysstyrke på minimum 0,002 lux. VB-M50B har også asfæriske og UD-linseelementer (ultralav spredning) som reduserer risikoen for kromatiske avvik og sørger for fokuserte og skarpe bilder.

VB-H651V har 1/3” CMOS-sensor på 2,1 megapiksler, full HD-oppløsning og 2,4 x optisk zoomobjektiv med blender F/1.2 (vidvinkel) til F/1.8 (tele). Det kan ta opp fargebilder i lysnivåer ned til 0,035 lux og svart-hvitt-bilder ned til 0,002 lux.

Begge kameraene er kompatible med ONVIF-profil S og G.

Enhetene er tilgjengelige fra 16. mai 2016.

Kunder, VMS-partnere og systemintegratorer kan finne mer informasjon om Canons utvalg av nettverkskameraer på http://www.canon.no/for_work/business-products/network-cameras/

Powered by Labrador CMS