Canon EOS C100 Mark II

Pressemelding fra Canon 22. oktober 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer i dag EOS C100 Mark II – neste generasjon Cinema EOS

Canon utvider i dag Cinema EOS-systemet med lanseringen av EOS C100 Mark II – selskapets nyeste profesjonelle videokamera med stor sensor. EOS C100 Mark II bygger videre på suksessen til anerkjente EOS C100 og kan skilte med forbedret bildekvalitet og større kreativ fleksibilitet, samt enklere betjening og trådløse overføringsmuligheter.

Førsteklasses resultat under alle opptaksforhold

EOS C100 Mark II er utstyrt med teknologi hentet fra flaggskipet EOS C500, og kan skilte med avansert bildemotor med enestående ytelse. En Canon Super 35mm CMOS-sensor på 8,3 megapiksler kombinert med en DIGIC DV 4-prosessor gir de fyldige fargene og det store dynamiske omfanget som kjennetegner Cinema EOS-kameraene, mens utvidet ISO-område fra ISO 320 til ISO 102400 sikrer suveren ytelse, selv i omgivelser med ekstremt lite lys. Kameraet har også et nytt system for bildeprosessering som gir enda bedre ytelse med mindre moiré og bildestøy, noe som resulterer i skarpere bilder.

EOS C100 Mark II er utstyrt med Canons banebrytende Dual Pixel CMOS AF-teknologi som standard, noe som gjør at alle kan finne fokus og enkelt veksle mellom ulike objekter i ett enkelt opptak. Canons teknologi for ansiktsgjenkjenning med AF støttes også og gir enda bedre kreativ kontroll gjennom automatisk gjenkjenning og fokussporing for ansikter.[i]

Flere kreative muligheter

EOS C100 Mark II har to opptaksformater som dekker behovene i ulike produksjonstyper. Med opptak i to formater kan operatøren ta opp full HD-film i både MP4- (opptil 35 Mbps) og AVCHD-kvalitet (opptil 28 Mbps) samtidig, med bildefrekvenser på opptil 60P. Det er også mulig å ta opp i HD og SD til separate SD-minnekort for optimal fleksibilitet og enkel deling. Disse funksjonene utvider de kreative mulighetene på EOS C100 Mark II og gjør det også mulig å ta opp i sakte og rask film.

EOS C100 Mark II er den første modellen i Cinema EOS-serien med integrert Wi-Fi-tilkobling, noe som gjør det enda enklere å dele opptak fra kameraet – takket være muligheten til å overføre filer via FTP.  I situasjoner som krever kort produksjonstid, for eksempel nyheter og reportasjer, kan du bruke funksjonen for opptak i to formater til raskt å dele SD-filer i lav oppløsning direkte fra kameraet, samtidig som du har en HD-kopi i bakhånd for sikkerhets skyld.

Uovertruffen betjening uansett hvor du er

Takket være den robuste, kompakte designen er EOS C100 Mark II rustet for opptak under en rekke ulike forhold, og er spesielt egnet for fotografer som jobber alene. Nettleserbasert kamerabetjening via innebygd Wi-Fi og støtte for Canons multifunksjonelle fjernkontroll RC-V100 gjør det mulig å plassere kameraet på steder som tidligere har vært utilgjengelige. Dermed kan du opprettholde den kreative kontrollen, selv på opptakssteder der det er vanskelig å komme til.

Skjermen på EOS C100 Mark II har fått ny design og vippes nå ut til siden. Det gir deg flere muligheter, og du kan blant annet komponere opptaket mens du står foran kameraet. Den nye OLED-skjermen har høyere kontrast, klarere farger og raskere responstid, også i sterkt lys. Kameraet er også utstyrt med en forbedret elektronisk søker (EVF) som kan vippes. Søkeren har også større okular for økt fleksibilitet og nøyaktighet under opptak. Mikrofonen i håndtak-enheten ledsages av en rekke profesjonelle lydfunksjoner, mens kamerahuset er utstyrt med en ny innebygd mikrofon som gir kontinuerlig lydopptak i et meget kompakt kameraoppsett.

EF-objektiver – uendelige muligheter

EOS C100 Mark II inngår i EOS-systemet og er dermed kompatibelt med og optimalisert for Canons anerkjente utvalg av utskiftbare EF-objektiver og 4K EF Cinema-objektiver, noe som gir deg funksjonaliteten og allsidigheten du trenger til å takle de fleste kreative utfordringer.

EOS C100 Mark II – viktige funksjoner:

•  Super 35mm CMOS-sensor på 8,3 megapiksler, ISO 102400

•  Dual Pixel CMOS AF og ansiktsgjenkjenning med AF

•  Opptak i to formater samtidig: AVCHD/MP4 opptil 1080/60p

•  OLED-skjerm og forbedret søker

•  Innebygd Wi-Fi og mulighet for fjernstyring

EOS C100 MKII Body har salgsstart i januar 2015 og anbefalt utsalgspris inkl mva er kr 48.000,- ink mva

EOS C100 MKII + 18-135STM har salgsstart i februar 2015 og anbefalt utsalgspris inkl mva er kr 50.000,- ink mva

EOS C100 MKII + 24-105L har salgsstart i februar 2015 og anbefalt utsalgspris inkl mva er kr 52.000,- ink mva

Powered by Labrador CMS