Canon EOS M

Pressemeldng fra Canon 23. juli 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Bilder i speilreflekskvalitet like for hånden

– Canon lanserer kompakte og enkle EOS M

Canon utvider i dag den prisbelønte EOS-serien med lanseringen av nye EOS M, som er Canons første kompakte systemkamera.

EOS M er utviklet for dem som bruker kameraet til å dele sin interesse for alt fra mat og mote til kultur, musikk og kunst. Med EOS M får du bilder i speilreflekskvalitet, kreative funksjoner og filmopptak i full HD-kvalitet samlet i et kompakt og brukervennlig kamera. Kameraet er derfor en perfekt partner for entusiaster som skildrer livet i bilder, uten at de nødvendigvis regner seg selv som fotografer.

EOS M finnes i elegant sort, skinnende hvitt, lekker sølvgrå og kraftig rød, og sammenfatter Canons anerkjente EOS-system i en lekker og kompakt design. Modellen lanseres sammen med to nye objektiver – pannekakeobjektivet EF-M 22mm f/2 STM og standardzoomen EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – samt en ny, kompakt  Speedlite EX-blits – Speedlite 90EX – som bidrar til at du har alt du trenger for å ta imponerende bilder hver eneste dag. Det lanseres også en ny objektivadapter, EF-EOS M, og med dette tilleggsutstyret, kan du bruke Canons omfattende utvalg av EF-objektiver - for enda flere muligheter og større kreativ frihet.

Canons digitale speilreflekskvalitet

Takket være EOS Ms høye oppløsning og 18 megapikslers hybride APS-C CMOS-sensor kan du favorittøyeblikkene skrives ut i plakatformat eller du kan beskjære bildene for optimalt utsnitt – enten du foreviger stemningen i favorittbaren din eller den innviklede sømmen på den nyeste motevesken. Den store sensoren gjør det mulig å ta flotte portrettbilder med kunstnerisk bakgrunnsuskarphet og nærbilder som gjør inntrykk.

Canons DIGIC 5-prosessor sørger for klare, skarpe farger og naturlige hudtoner, mens den raske lukkeren gjør det mulig å forevige fartsfylt action. Stemningen i kveldsbilder og krevende nattmotiver foreviges enkelt i imponerende detalj takket være EOS Ms ISO-område fra 100 til 12800 (kan utvides til 25600).

Den nye designen rommer et nytt hybrid autofokussystem med superrask og presis autofokus både i stillbilde- og filmopptak, slik at du kan forevige hvert eneste øyeblikk som sylskarpe stillbilder eller profesjonelle filmopptak. 

Forevige det du ser, og uttrykk deg kreativt

EOS M er spesialutviklet for å gjøre det enkelt å ta flotte og kreative bilder i høy kvalitet.  Kameraet er utstyrt med en skarp Clear View LCD II-berøringsskjerm på 7,7 cm (3,0") med høy oppløsning som gir deg ønsket kontroll over bildene. Du velger enkelt ulike opptaksprogrammer og innstillinger ved hjelp av ikoner på skjermen, eller du kan la Auto-programmet med intelligent motivgjenkjenning tilpasse kamerainnstillingene etter motivet og opptaksforholdene, slik at du kan konsentrere deg om bildekomposisjonen og å finne riktig øyeblikk for å trykke på utløserknappen.

Med EOS M kan du fotografere i trygg forvissning om at du har verdens mest omfattende fotosystem i ryggen. Om du ønsker å få med hver minste detalj i et nærbilde, eller om du vil zoome inn på et motiv langt borte, kan du med den nye objektivadapteren EF-EOS M som tilleggsutstyr, bruke et av Canons mange EF-objektiver og utvide fotomulighetene ytterligere.

Du kan også bruke Canons Speedlite-blitser til å utforske kreative lyssettingsteknikker og gjøre bildene mer interessante. Skap unike bilder ved hjelp av kreative filtre som lekekameraeffekt, kornet S/H eller fisheye-effekt, den siste etterligner forvrengningen til et fisheye-objektiv. Du kan bruke filtrene før du tar bildet og se resultatet av effekten på skjermen slik at du kan prøve deg frem til du finner den effekten og uttrykket du vil det endelige bildet skal ha.

Bli filmskaper med EOS-film og videoklipp

Når situasjonen krever mer enn stillbilder, kan du med EOS M enkelt ta opp video i full HD-kvalitet med stereolyd. Med programmet Videoklipp får du hjelp til å lage spennende videofilmer med profesjonelt preg på kameraet, slik at venner og familie slipper å lide seg gjennom timevis med hjemmevideoopptak.

Utvid EOS-systemet med eget tilbehør til EOS M

I tillegg til å være kompatibelt med Canons eksisterende utvalg av EF-objektiver , tilbehør og Speedlite-blitser, lanseres EOS M med et utvalg tilbehør som er skreddersydd for kameraet, deriblant to nye kompakte EF-M-objektiver med høy ytelse – standardzoomen EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM og pannekakeobjektivet EF-M 22mm f/2 STM. Begge objektivene har ny trinnmotorteknologi som gir eksepsjonelt jevn AF-ytelse, Canons presisjonsoptikk og en kompakt utforming som passer perfekt til EOS M-kamerahusets lommeformat.

EOS M leveres i tillegg med den nye Speedlite 90EX-blitsen som standardutstyr. Den er lett og meget kompakt med maksimum ledetall på 9 og støtte for vidvinkelobjektiv, noe som gjør den til en perfekt allroundblits for daglig fotografering. En trådløs hovedblitsfunksjon gjør det mulig å betjene flere blitser samtidig, slik at mer erfarne brukere kan eksperimentere med ulike kreative lyseffekter.

EOS M – nøkkelfunksjoner:

• Digital speilreflekskvalitet i et kompakt kamerahus

• Auto-program med intelligent motivgjenkjenning

• Fleksibilitet med utskiftbare objektiver

• Uttrykksfulle bilder med bakgrunnsuskarphet

• Brukervennlig berøringsskjerm

• Stemningsfylte bilder i svakt lys

• Video i full HD-kvalitet og Videoklipp-program  

Anbefalte priser:

EOS M+18-55mm Kit    7490,-

EOS M+22mm+EF-M Adapter Kit  8490,-

EOS M+18-55mm+22mm Kit  8990,-

Salgsstart : Oktober 2012

Powered by Labrador CMS