Canon PowerShot D20

Pressemelding fra Canon 7. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon PowerShot D20 – bygget for eventyr

Canon lanserer i dag robuste og avanserte PowerShot D20 – et kamera spesialdesignet for å bli med på eventyr - og forevige det hele som eksepsjonelle stillbilder eller filmopptak i full HD-oppløsning (1080p). Det solide og sporty kamerahuset rommer avansert bildeteknologi fra Canon, og PowerShot D20 er både vann- og støvtett og støt- og frostsikkert – perfekt til å forevige den fartsfylte turen ned et fossende elvestryk, eller turen opp til fjellets topp.

PowerShot D20 er fullpakket med allsidig teknologi, deriblant Canons avansert HS System som er designet for å levere fantastisk bildekvalitet, selv i krevende forhold med svakt lys. PowerShot D20 er konstruert for å takle utfordrende aktiviteter, og den kompakte størrelsen og den lave vekten gjør at kameraet enkelt får plass i ryggsekken eller kan festes til en karabinkrok. Slik står du fritt til å utfordre egne grenser uten å bekymre deg for om kameraet takler påkjenningen.

Canon-kvalitet på alle bilder

Canons HS System utgjør kjernen i PowerShot D20, og består av en 12,1 megapiksler CMOS-sensor med høy følsomhet og en DIGIC 4-bildeprosessor. Sammen sørger disse for høy ytelse i alle opptakssituasjoner, spesielt i svakt lys.

Om du utforsker et vakkert, eksotisk landskap under vann eller befinner deg på verdens tak etter en krevende fjelltur, kan du forevige hele den storslåtte utsikten med Canons 28mm vidvinkelobjektiv med 5x zoom som lar deg komme tettere på motivet. Intelligent bildestabilisering gir fjellstøtt videoopptak og sylskarpe stillbilder selv under krevende opptaksforhold. Teknologien analyserer automatisk motivet og velger den beste innstillingen for bildestabilisering blant syv tilgjengelige alternativer[i]. Når du for eksempel filmer utenfor allfarvei, kompenserer den dynamiske bildestabiliseringen for både håndrystelser og annen bevegelse. Panorerings-IS er perfekt når du fotograferer en fugleflokk i flukt, ved at bildet stabiliseres i én retning, mens Makro IS er perfekt når du vil ha med alle de flotte detaljene på en sjøstjerne eller i et korallrev.

Du kan puste nytt liv i undervannsbildene ved å forevige sjeldne motiver og komme tett innpå detaljene med programmet for makrofotografering under vann, kombinert med Rask AF for hurtig og presis fokus. Programmet for hvitbalanse under vann har forbedret presisjon og rask justering, slik at du kan fotografere på dypet og få vakre, naturlige farger. Med undervannshuset WP-DC45 med støtte for ekstern blits som tilleggsutstyr, kan de modigste skyve grensene enda lenger og dykke ned i en ny verden med sjeldne motiver helt ned på 40 meters dyp.

Programmet Nattbilder uten stativ gjør det enklere å få vellykket resultat når du fotograferer i mørke omgivelser. Programmet tar en høyhastighetsserie med bilder som settes sammen til et skarpt og veleksponert bilde. Få større kreativ frihet med programmet Superlangsom film, som gjør det mulig å senke farten og øke spenningen i fartsfylte aktiviteter.

Klar til å følge med overalt

PowerShot D20 er solid nok til å trosse elementene. Kameraet er vanntett ned til 10 meters dyp og takler temperaturer ned til minus 10 grader. Med teknologien Active Display kan du betjene enkelte kamerafunksjoner ved å trykke på kamerahuset, noe som gjør det enklere å bruke kameraet med hansker på. PowerShot D20 er konstruert for tøff bruk. Det takler fall fra 1,5 meter og har forseglinger som beskytter den avanserte bildeteknologien på innsiden mot støv og sand.

De som ønsker å blinke ut en sti eller kartlegge en tur som andre kan følge, kan bruke GPS[ii]–merking og den strømgjerrige funksjonen for GPS-logging[iii]. Disse funksjonene kan brukes til å merke bildene med informasjon om opptakssted og logge ruter. Du kan også enkelt dele oppdagelsene dine ved hjelp av det medfølgende programmet Map Utility og gjennom Google Earth[iv]. Nå er det blitt enda enklere å fortelle historien bak et flott bilde med funksjonen Filmsammendrag som lager en film av øyeblikkene forut for dagens stillbilder. Når dette programmet er valgt, tas det opp et fire sekunders filmklipp i HD-oppløsning (720p) før hvert stillbilde, og alle klippene fra samme dag settes sammen til en film som dokumenterer dagens hendelser på en ny og spennende måte.  

Når ting skjer i full fart, er PowerShot D20 alltid klar. En egen knapp for filmopptak lar deg skifte til opptak i full HD-oppløsning (1080i) på et øyeblikk, og du kan sikte deg inn på det som skjer, med 5x optisk zoom uten å gå glipp av noe. Deretter kan du gjenoppleve det hele på storskjerm takket være kameraets HDMI-CEC-tilkobling, som lar deg pause, spole tilbake og spille av klipp på nytt ved hjelp av fjernkontrollen til en kompatibel HDTV.

Enkel å bruke, enkel å utforske

Selv når ting skjer i rasende fart, kan du få perfekt bildekomposisjon med et kjapt blikk på den klare, skarpe 7,5 cm (3,0") store PureColor II LCD-skjermen med 460 000 punkter og 4:3-format. Du kan også enkelt ta imponerende bilder uten å ha omfattende fotoerfaring takket være Canons forbedrede Smart Auto-program som gjenkjenner 32 ulike motivtyper og bruker de beste kamerainnstillingene til å oppnå et veleksponert bilde.

PowerShot D20 har syv[v] kreative effekter du kan bruke til å gi bildet et nytt utrykk, noe som lar deg utforske verden og endre perspektiv. Du kan skape et nytt syn på verden med miniatyreffekten som får landskapsbilder til å fremstå i modellskala, eller fisheye-effekten som etterligner effekten du får med et fisheye-objektiv.

Tilbehør for eventyrlystne

Den valgfrie tilbehørspakken omfatter karabin og skulderrem som sørger for at kameraet er lett tilgjengelig når du er på fjelltur eller klatrer, et spesialetui i neopren og et silikondeksel for ekstra beskyttelse, samt et flytelement som holder kameraet flytende når du svømmer. Med dette tilleggsutstyret er PowerShot D20 er klar for de fleste aktiviteter.

Bli med i CANON iMAGE GATEWAY-fellesskapet

Eiere av denne nye modellen kan også bli med i nylig oppdaterte CANON iMAGE GATEWAY, en Internett-tjeneste for deling av bilder og video, der du nå får opptil 10 GB personlig lagringsplass, perfekt til lagring av mange bilder, selv i full oppløsning. I det enkle brukergrensesnittet kan du søke etter bilder, opprette kombinerte bilde- og filmalbum der venner kan legge inn kommentarer, og dele album direkte via e-post og sosiale nettverkssteder.

Anbefalt utsalgspris inkl mva er 3.399,- og salgsstart er i mai.

PowerShot D20 – nøkkelfunksjoner:

Solid kamera, 12,1 megapikslers HS System    

Vann- og støvtett, støt- og frostsikkert    

28mm, 5x optisk zoom, intelligent bildestabilisator    

GPS    

7,5 cm (3,0") PureColor II LCD    

Full HD-film    

Smart Auto (32 motiver)    

Spesielle filminnstillinger    

Undervannsfunksjoner    

Undervannshus som tilleggsutstyr (40 m)

Powered by Labrador CMS